ezine.bg»Статии»Здраве»Череши вместо аспирин

Череши вместо аспирин

Жана Г.Жана Г.
Новак
554256
Череши вместо аспирин

Черешите много по-ефикасно от аспирина помагат при болки, причинени от артрит или подагра, убедени са американски учени. В 20 черешки се съдържат 12-25 мг антициан, чието противовъзпалително действие 10 пъти превишава това на аспирина.

Според Марабид Харан Наир, учен от Университета в Мичиган, 20 череши са аналогични по въздействието си на една, дори на две таблетки аспирин. Във Франция още от стари времена са открили, че черешите са изключително полезни за кожата.

Те спомагат и за подобряване на настроението. А опашките на черешите и вишните се ценят заради диуретичните им свойства. Използват се също и като средство за отслабване. Народната медицина във Франция използва черешите от незапомнени времена.

Знае се, че първите растения се появили с римските легиони, донесли по тези земи костилки от череши. Артритът е изключително загадъчна болест. Макар че негови следи са открити дори в египетските мумии, лекарите и досега не биха могли да посочат радикален начин за лечение.

На болните се предписва аспирин, а в по-тежки случаи хормони. В древността лекували артрита като давали на болните да изяждат по половин килограм череши на ден. Твърди се, че след черешовите диети изчезвали дори деформациите на ставите.

При това нямало значение дали черешите са сурови, или са в компот, под формата на сок, сушени. Понякога облекчението настъпвало само 2 дни след началото на черешовата диета, понякога било нужно да се проявява по-голяма упоритост. Изчезвали болките в колена, в гърба, при това независимо от възрастта на пациента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
40
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
janitoty
janitoty
10.12.2017 16:42
666 това е числото на дявола (Сатаната) и е наистина опасно за това според мен отиди на църква и говори с отчето за това ще ти прочете някаква молитва за да изгони това ..това е съвета който бих могла да ти дам.
1
0