Здраве

Здраве

Здравен журнал за твоето здраве. Здравни теми и съвети за здравето. Прости съвети на здравна тематика.
Масло от кориандър - ползи и приложениеМасло от кориандър - ползи и приложениеЕтеричното масло от кориандър е добре известно на онези, които се занимават с ароматерапия. Маслото от кориандър се използва от древността от лечителите, защото е изключително ефикасно и полезни.
Ето кои етерични масла облекчават симптомите на менопаузатаЕто кои етерични масла облекчават симптомите на менопаузатаМенопаузата е крайъгълен камък в живота на всяка жена. Симптомите на менопаузата могат да са много неприятни. Кои етерични масла облекчават симптомите на менопаузата?
Одобрени от лекарите природни средства за лечение на гърлотоОдобрени от лекарите природни средства за лечение на гърлотоОдобрени от лекарите природни средства за лечение на гърлото. Без значение каква е причината за болезненото гърло, тези изпитани с времето природни средства ще ви помогнат.
Етерично масло от сандалово дървоЕтерично масло от сандалово дървоВ екзотични места като Индия, Шри Ланка, Хавай и острови от Тихия океан вирее интересен дървесен вид - сандалово дърво. Етерично масло от сандалово дърво е изключително полезно за здравето.
Неподозираните полезни свойства на риганаНеподозираните полезни свойства на риганаРиганът е една от най-ароматните подправки в кухнята на съвременната домакиня. За какво помага риганът? Вижте най-полезните свойства на ригана.
Защо е важно да почистваме езика сиЗащо е важно да почистваме езика сиЕзикът е най–малко почистваният орган от човешкото тяло. Ето няколко причини защо да почистваме езика и какви са ползите от това.
Масло от камфор - ползи и приложениеМасло от камфор - ползи и приложениеКамфоровото масло е едно от първите етерични масла, към които хората посягат. Етеричното масло от камфор помага при много състояния и намира голямо приложение.
Защо и кога косата окапва?Защо и кога косата окапва?Окапването на косата често не се дължи само на вътрешни проблеми на организма. Някои от причините за опадане на косата могат да бъдат предотвратени.
Ползи от слънчевата светлина, за които не подозиратеПолзи от слънчевата светлина, за които не подозиратеСлънчевата светлина е жизнено важна за човешкия организъм. Ето няколко незамени ползи от действието на слънчевата светлина върху нашия организъм.
Народна медицина при екземиНародна медицина при екземиЕкземата е възпаление на кожата, което започва с интензивен сърбеж. Вижте как се лекува екзема и какви билки да използват.