ezine.bg»Статии»Здраве
Здраве

Здраве

Здравен журнал за твоето здраве . Здравни теми и съвети за здравето . Прости съвети на здравна тематика.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо слънчевите очила са задължителни и през зимата?Защо слънчевите очила са задължителни и през зимата?Всеобща заблуда е, че слънчевите очила са необходими само през лятото. Защо е толкова важно да носите качествени слънчеви очила и през зимата?
Може ли да се възстанови ставният хрущял?Може ли да се възстанови ставният хрущял?
13 Януари
Kristina Kambareva
Ставният хрущял е гладката, лъскава бяла тъкан, покриваща краищата на костите, които образуват става. Може ли да се възстанови ставният хрущял?
Как да се отървем от подкожна пъпкаКак да се отървем от подкожна пъпкаПодкожните пъпки са доста неприятно и за жалост, често явление при хората. За премахването им има редица предложения, но малко от тях са ефикасни.
Успокояване на стомаха след повръщанеУспокояване на стомаха след повръщане
01 Януари
3
Ако сте повръщали, трябва да пиете много течности, за да попълните всички загуби на течности, които тялото ви е понесло. Това ще предотврати обезводняването.
Как да си направим инхалацияКак да си направим инхалацияИнхалацията се препоръчва при бронхит, настинка и други дихателни и синусни заболявания. При остри респираторни заболявания, се препоръчват следните инхалации.
Здравословни проблеми от пренасищане със захарЗдравословни проблеми от пренасищане със захарПрекаляването със захар може да доведе до проблеми с паметта, депресивни състояния, нервни разстройства и др. Експерти съветват захарта в ежедневното ни меню да не бъде повече от 10 процента от общите калории
За вредата от заседналия начин на животЗа вредата от заседналия начин на животРаботата в седнало положение не е полезна за здравето. Заседналият начин на живот води след себе си само отрицателните последици. Кои са вредите от заседналия начин на живот на живот?
Симптоми при недостиг на витамин РРСимптоми при недостиг на витамин РР
29 Дек.
Марина
Преди няколко века заболяването пелагра /дефицит на витамин B3/ се е срещало по-често сред бедните американци, чието меню е включвало основно царевица, меласа и осолено свинско месо
Какво значи офталмолог и какво прави той?Какво значи офталмолог и какво прави той?
17 Дек.
Мария
Офталмологията представлява дял от медицината, който обхваща болестите на зрителния анализатор и тяхното лечение. Офталмологът е лекар, който специализира в грижата за очите и зрението
Рибеното масло удължава животаРибеното масло удължава животаРибеното масло може се окаже ключ към дълъг и здравословен живот. Рибеното масло противодейства на преждевременното стареене на тялото. Кои риби съдържат Омега-3 мастни киселини.