Храни, билки и подправки с противовъзпалително действие

Храни, билки и подправки с противовъзпалително действие

Здравето ни зависи от храната, която консумираме. Има храни, билки и подправки с противовъзпалително действие. Вижте кои са те и похапвайте по-често от тях, за да сте здрави.

1
Здраве - Какво е физиотерапия?

Какво е физиотерапия?

15.01.2019043

Физикалната терапия, наричана още физиотерапия, е едно от направленията, които се използват най-интензивно при много заболявания.

Здраве - Това са чудодейните билки в България

Това са чудодейните билки в България

15.01.2019022

България е на четвърто място в света по богатство на растителни видове. Събират се над 300 вида билки, а общото число на лечебните между тях е 800.

Здраве - Януари – месецът на сърдечните заболявания

Януари – месецът на сърдечните заболявания

15.01.2019029

Студеното време може да увеличи риска от сърдечен удар, твърдят изследователите. Можем ли да наречем януари месец на сърдечните заболявания?

Здраве - Лечебните растения в България

Лечебните растения в България

14.01.2019058

Природата ни има неизчерпаеми лечебни възможности. Народната медицина се е ползвала в продължение на хилядолетия от тази достъпна за всички съкровищница. Вижте лечебните растения в България.

Здраве - Диабетът и алкохолът

Диабетът и алкохолът

14.01.2019094

Диабетът е такова хронично заболяване, което налага да се провежда строг хранителен режим. От значение е не само каква храна консумират диабетиците, но и какви напитки приемат. Ето какво трябва да знаем за диабета и алкохола.

Здраве - Грижа за зрението във всички възрасти

Грижа за зрението във всички възрасти

14.01.2019062

Ако трябва да определим кой е най-чувствителният и раним орган в тялото ни, веднага се сещаме за окото. Очите са много деликатни и грижата за тях е задължителна. Ето какво включва правилната грижа за зрението във всички възрасти.

Здраве - Най-големите ползи от рициновото масло

Най-големите ползи от рициновото масло

14.01.2019091

Рициновото масло е растително масло с многобройни ползи, което се използва от хиляди години. Произвежда се чрез извличане на масло от семената на растението Ricinus communis. Вижте най-големите ползи от рициново масло.

Здраве - Многобройните ползи от топлата вана

Многобройните ползи от топлата вана

14.01.2019015

Взимането на топла вана и къпането винаги са се ценили високо и са намирали широко приложение при хората от различните народности както в миналото, така и в наши дни. Вижте многобройните ползи от топла вана.

Здраве - Как да преодолеем запека?

Как да преодолеем запека?

14.01.2019059

Запекът е често срещано заболяване, което засяга хора от всички възрасти. Дължи се предимно на неправилно хранене, намален прием на течности, липса на физическа активност. Как да преодолеем запека?

Здраве - Как да разбера дали влизам в менопауза?

Как да разбера дали влизам в менопауза?

14.01.2019036

Когато момичето се превърне в зряла жена, която наближава 40-те години е напълно естествено да започне да се притеснява от това кога ще настъпи менопаузата.

Здраве - Симптоми на фасетния синдром

Симптоми на фасетния синдром

12.01.2019063

Болките в областта на врата и гърба могат да бъдат досадни. Това може да е признак на прост мускулен спазъм или лигамен щам, но постоянната болка може да бъде причинена от по-сериозно състояние, като например фасетен синдром.

Здраве - Какво представлява ампелотерапията

Какво представлява ампелотерапията

12.01.2019049

Ампелотерапията, наричана още лечение с грозде, е част от плодолечението. Тя е алтернативен метод в медицина, който не само лекува редица заболявания, но и подобрява цялостното здраве на човек.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни