ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Грешки при боядисване на косата

Грешки при боядисване на косата

Нина НордНина Норд
Джедай
2k373
Грешки при боядисване на косата
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Различните бои за коса имат различен ефект. Леките тониращи бои придават приятен нюанс на косата и се измиват след три до седем измивания на косата.

Такива бои не изсветляват косата и не покриват белите коси. Шампоаните-оцветители се измиват много бързо, така че не разчитайте на траен ефект, ако се боядисате с тях.

Много често жените се ядосват, че на опаковката на боята е имало една картинка, а реалността показва съвсем друго. Когато избирате боя за коса, не гледайте опаковката, а оцветения кичур коса в рекламния каталог.

Ако не можете да изберете между два цвята, изберете по-светлия, с лекота ще можете да го покриете с по-тъмен, ако не ви хареса ефектът. Не се осланяйте на избора на продавачките, залагайте на собствения си избор.

Грешки при боядисване на косата

За да разберете какъв нюанс ще ви отива – студен или топъл, трябва да направите тест с плат. Вземете две парченца плат – прасковен и светлосин, и ги сложете от двете страни на лицето си.

Едното парче ще отива по-малко на лицето ви, затова разберете кое е, като имате предвид, че прасковеният цвят е топлият нюанс. Върху бели коси ярките нюанси изглеждат крещящо.

Когато разглеждате каталог с кичури коса, го преценете добре на различни видове осветление. Разгледайте каталога, като го държите пред лицето си, а след това го сложете на маса и когато светлината падне право върху него, цветовете ще изглеждат по-светли, отколкото са наистина.

Много често жените, които се изрусяват, не обръщат внимание на жълтеникавия или оранжев оттенък, който придобива косата им. За да изглежда естествено такава коса, тя трябва да бъде боядисана.

Ако боядисвате косата си, след като сте я къносвали, тя може да стане на петна. Не правете грешката да оставяте смесените съставки на боята за коса да престояват, трябва да ги използвате веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
аз
аз
19.01.2015 19:49
Брре.много "важна"информация
7
0
Maia
Maia
27.03.2014 17:03
Егати тъпата статия
6
0
вал
вал
06.02.2014 18:17
нищо съществено
6
0
gargoil
gargoil
10.07.2013 08:43
Кой ви пише тези глупави статии, не знам!
7
2