Сияната кожа и перфектният външен вид могат лесно да бъдат постигнат само с помощта на правилния избор на храни. В текста ще откриете информация за четири продукта, приемането на които ще заздрави кожата ви и ще й предаде неустоим вид.
Лимони

Цитрусовият плод е добре известен със своите почистващи и детоксикиращи свойства. В аюроведа лимоновият сок, изстискан в чаша с топла вода и приеман сутрин на гладно, се счита за един от най-добрите и лесни методи за вътрешно почистване.
Киселината на лимона стимулира чернодробната функция. По този начин и чрез помощта на жлъчката се изхвърлят токсините от организма. Освобождаването на телесните отпадъци чрез вътрешните органи изключва намесата на кожата в изхвърлянето на излишните вещества.
Зелен боб

Зеленият боб е много добър източник на кварц – минерал, чийто функции са от съществено значение за синтеза на съединителната тъкан. Тя от своя страна играе важна роля за здравината и целостта на кожата.
Козметичните компании широко използват кварца в производството на своите продукти, защото той хидратира, спомага за производството на колаген и еластин, които придават на кожата сияен вид и гъвкавост. Зеленият боб съдържа още антиоксиданти и витамини от групата на С и А. Витамин С предпазва кожата от слънчеви изгаряния, както и от замърсената околна среда. Витамин А поддържа кожните клетки здрави, прави дермата мека и гладка.
Киви

Констипацията води до лош вид на кожата. Токсините, които не се елиминират от червата, обикновено отиват към кожата, като образуват запушване на порите. Напоследък все по-често кивито се спряга като новото тайно оръжие срещу запека. Установено е, че хората, които хапват по две плода киви на ден, имат по-здравословна отделителна система. Освен това зеленият плод също е ценен източник на витамин С, който повишава нивата на синтеза на колаген. Проучване от 2007 г. доказа, че хората, които приемат повече витамин С, имат много по-здрава и сияна кожа. Това важи най-вече за хората в напреднала възраст.
Меласа

Меласата е течността, която остава след рафинирането на захар. Тя има наситен и леко горчив вкус. Меласата е добър източник на желязо, витамини от групата В, магнезий, калций и мед. Медът помага за укрепването на кожата, участва в образуването на колаген и еластин. Освен това остатъчният захарен продукт е един от най-здравословните подсладители. Той съдържа най-високи нива на оксиданти от всички останали естествени подсладители.