Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Кои обувки на кои дрехи са подходящи

Кои обувки на кои дрехи са подходящи

Нина НордНина Норд
Джедай
2k337
Обувки

Стилът на обличането формира първоначалната представа за определения човек. Важно е как се обличате и как съчетавате не само цветовете в облеклото си, но също така и как съчетавате дрехите и обувките си.

Класическият стил, който винаги е на мода, е характерен с консервативност и строгост. Кройките са елегантни, цветовете са черно, бяло и неутрални тонове, за този стил дрехи са подходящи обувките на високи токчета. През лятото се носят отворени обувки на високи токчета, но задължително с фин чорапогащник.

Деловият стил е актуален за дамите, които работят на бюро. Строгият костюм с пола или панталон в един цвят, съчетан със светла блуза, допуска носенето предимно на затворени обувки – с нисък или висок ток, взависимост от предпочитанията на дамата. Тук са допустими както светли, така и тъмни цветове за обувките.

Романтичният стил на обличане е подходящ за женствените създания. За него са характерни полупрозрачните платове, големите деколтета, дантелите и всички детайли, които подчертават женствеността. С такива дрехи се носят обувки на висок или нисък ток, които са закачливи, с ярки цветове, независимо дали са затворени или са сандали.

Кецовете и спортните обувки, естествено, се съчетават със спортни дрехи. Допустимо е съчетаването на романтичния стил на обличане със спортни обувки.

Обувки с ток

Високите чизми, които са толкова актуални и тази зима, се носят само с чорапогащи в същия цвят. Не се препоръчва носенето на чорапогащи с телесен цвят, тъй като първоначалното впечатление е, че сте боса.

Допустимо е контрастното съчетание на цвета на чизмите и на чорапогащите. Ако тоалетът ви е елегантен, но семпъл, съчетайте го с чизми, които са с интересни детайли, които служат за украса.

Чизмите се съчетават добре с тесни поли, с къси разкроени поли, както и с туники, рокли и прилепнали панталони. Не се съчетават добре чизми с делова пола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest