ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Приятелството между женен мъж и омъжена жена

Приятелството между женен мъж и омъжена жена

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1528
Приятелството между женен мъж и омъжена жена
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Може ли един женен мъж и омъжена жена да бъдат само приятели? Ама това е атракция – ще кажат някои от вас. Други пък са на съвсем противоположното мнение: в живота няма невъзможни неща. Човек не може без приятели. В добро или лошо те са винаги до него, за да му дадат съвет, да го подкрепят или просто да го развеселят и да му бъдат компания.

Много от омъжените жени и женените мъже настояват, че тяхното приятелство е много стабилно, здраво и съвсем не се пренася в другата плоскост. В действителност те казват, че приятелят от противоположния пол е най-добрият им приятел, защото те сами по себе си носят много различни гледни точки на такова приятелство. Тези приятели могат да ти помогнат да разбереш човекът до себе си, имат сходни с твоите семейни и битови проблеми и са съпричастни към начина ти на живот.

Да, обаче психолозите не са на това мнение. Първо здравото приятелство включва емоционална интимност, както и би трябвало. Това води до много по-голямо ниво на споделяне и означава, че всички други са изключени от разговорите, дори и това да е само частично. Когато жената споделя интимни чувства с човек, който не е нейният съпруг, то тя всъщност поставя клин между нея и съпруга си. Започва да изпитва по-малка необходимост да споделя с половинката си, а това пък от своя страна я отдалечава от него. Жената респективно мъжът започват да се изключват от собствения си интимен живот, а това води до проблеми, защото те споделят с най-добрия си приятел.

Физическата интимност е продължение на емоционалната в повечето здрави взаимоотношения, това е начинът, по който се свързват хората. А има ли емоционална интимност, то в 90 процента от случаите следва физическата интимност или поне се появява изкушението да бъдете физически близки. Но както казват хората няма невъзможни неща, а приятелите са голямо богатство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest