Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Да си направим кичури

Да си направим кичури

AdminAdmin
Администратор
1k1429
Да си направим кичури
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Кичурите са актуални през този сезон, тъй като с тяхна помощ косата изглежда като погалена от първите слънчеви лъчи. Кичурите променят визуално косата – тя изглежда бляскава, гъста и обемна, а слънчевите лъчи сякаш танцуват в нея. Кичурите са добър метод за борба с първите бели косъмчета.

Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят. Това значително облекчава направата на кичури.

Преди да започнете боядисването на кичурите, подгответе гребен с остра дръжка, фиби или щъркелчета за коса, стара кърпа, памучни тампончета и часовник. Облечете стара блуза, за да не ви е жал, ако я изцапате с боя.

При предишния начин на боядисване на кичури бе необходима специална шапчица с дупки, днес обаче тя не е актуална. Кичурите, направени без шапчица с дупки, се преливат плавно и изглеждат по-естествено.

Да си направим кичури

Ако искате само да постигнете по-светли кичури, можете да използвате изсветляващ продукт. Но ако искате цветни кичури, ще ви трябва боя в желания от вас цвят или шампоан-оцветител.

Седнете срещу огледало и добре разрешете косата си. Смесете боята, както е указано на опаковката. Разделете косата си на секции и фиксирайте отделните кичури с щъркелчета или фиби.

Започнете оцветяването на кичурите от тила, след това преминете към горната част на главата, след това са лявата и дясната страна и накрая – предната част на косата.

Отделяйте кичурите с помощта на заострената дръжка на гребена. Нанесете достатъчно боя, че да покрие целия кичур и внимателно го фиксирайте обратно на мястото му, без да докосва останалите кичури коса.

Помнете, че колкото повече кичури правите, толкова по-голямо трябва да е разстоянието между тях. Когато боядисвате кичури около лицето, под боядисания кичур пъхнете памучно тампонче, за да не прилепва към кожата и да не я боядиса или да предизвика раздразнение на кожата.

След като боята престои от 20 до 35 минути на косата ви, измийте я добре с топла вода и след това изплакнете косата с балсам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
41
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Карамфилка
Карамфилка
14.06.2015 19:48
Отиди на фризьор,това са глупости кичури не се правят така! Пълни глупости!
4
0
Анонимен
Анонимен
29.05.2018 18:25
samo ki4urite se uvivat v olio
0
0
Лилийка
Лилийка
10.11.2012 13:48
Не разбирам дали трябва боядисаните кичури да се измият или цялата коса?А Ако решим да увиваме със фолио как да ги увием?
1
1