Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Каква прическа отива на кръгло лице?

Каква прическа отива на кръгло лице?

подходяща прическа за кръгло лице

За да изберем прическа, която ни отива, задължително трябва да се съобразим с формата на лицето и чертите ни, големината на очите и ушите, височината на челото и т.н.

Връзвате косата си стегнато на опашка и по този начин най-лесно можете да определите каква е формата на вашето лице. Ако лицето ви е широко и почти толкова дълго, значи вашата форма на лицето е кръгла или овална. Прическите, които подхождат на кръглото лице, са онези, които оптически го правят да изглежда по-издължено и по-слабо и колкото е възможно по-малко топчесто и овално.

Кръглите лица обикновено имат силно изразени широки бузи, които могат да бъдат правилно прикрити с подходящата фризура – лошата и неподходяща прическа понякога може да обърка целия ни външен вид.

Ако имате дълга коса, добре е да я сресвате на една страна – пътят не бива да бъде точно през средата на главата, защото по този начин лицето изглежда твърде топчесто и ако имате по-пухкави бузи ще изглежда твърде широко.

Бретонът не отива особено на кръглите лица (като разбира се, това не е правило) – условието е да не е твърде плътен и обемен – колкото по-филиран, толкова по-добре ще изглеждате. Поискайте фризьорът да ви направи игрив и разчупен бретон, който ще стои естествено и интересно.

Дължина до брадичката не се препоръчва на кръгли лица – ще направи физиономията ви още по-широка. Най-добрата дължина за тази форма на лицето е до раменете или малко по-дълга – с лек обем в корените ще изглеждате прекрасно.

Обемът е препоръчителен за кръглите лица, но не прекалявайте. Идеята на обемните прически е да има някаква форма, да не бъде плътно по главата, а не да стърчи над главата ви неестествено.

Хората с кръгли лица имат предимство пред всички останали – те винаги изглеждат по-младолики и по-свежи. Добрата прическа може да прикрие недостатъците ни и да изтъкне добрите ни черти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest