Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Лесни и обикновени прически

Лесни и обикновени прически

Лесни прически

Първото ни предложение е съвсем лесно и може да си го направите у дома, като в същото време стои много ефектно. Необходимо е да имате средно дълга или дълга коса. Сресвате косата си като оформяте път на една страна.

След това започвате да плетете плитка на страната, където сте решили да бъде по-голямата част от косата. Плитката не бива да бъде сплетена стегнато. След това завържете с малък ластик.

Прически с плитки

После увийте плитката около нея самата, като я вдигате към скалпа. Ще се получи нещо като кок – закрепете с малки черни фиби. Фиксирайте с лак за коса.

Следващото предложение отново е кок, защото тази прическа е най-удачна за горещите летни месеци. Съвсем лесно е да си го направите – ще ви бъдат нужни не повече от 5 минути.

Кок

Първо срешете косата си и я вържете на опашка високо. След това започнете да усуквате опашката и накрая започнете да я навивате около самия ластик. Закрепете с няколко фиби.

Отделете пласт от горната част на косата, след това започнете да сплитате косата от бретона назад, като при всяко сплитане вземате кичур отстрани. Останалата коса приберете с шнола, за да не ви пречи.

Сплитане на коса

Когато горният пласт, който сте отделили, е сплетен върху скалпа, оставащата коса просто довършете като плитка. Следва да пуснете отделената в началото коса и да я пригладите назад, след което заедно с плитката да я вържете на висока опашка.

Следващата стъпка е да развържете плитката и да я смесите с косата – по този начин рибената кост на горната част на главата ви ще остане стегната и ще получите много ефектна ежедневна прическа.

Ако предпочитате ластикът да не се вижда, вземете кичур от долната страна на опашката и го увийте около ластика.

За последното предложение е необходимо отново да оформите косата си с път на една страна. След това взимате дебел пласт от страната, където косата ви е повече, разделяте на 3 и започвате да сплитате като постепенно добавяте по още кичури, за да стане плитката дебела.

Важно е да я сплитате хлабаво и когато взимате кичур отстрани, да го сливате с този, който е наред да бъде вплетен, за да остават винаги три кичура.

След това връзвате плитката, прехвърлят косата си от страната, където е тя и я връзвате на една страна, махнете ластика на плитката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
54
46
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
1111
1111
06.08.2013 23:54
ако имаше картинки щеше да е добре. Така статията е безполезна:(
2
0
ани
ани
18.06.2013 17:12
аз нищо лесно не видях в тези прически
1
0