ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Пресата вреди ли на косата

Пресата вреди ли на косата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k526
Преса за коса и други уреди
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Пресата за коса – този уред за разкрасяване в последните години се превърна в абсолютна необходимост за жените, които възможно най-бързо искат да оправят прическата си. Само до преди няколко години, когато се появиха пресите, те бяха по-скоро средство за изтезание с метални плочки, които буквално накъсваха косата.

Всъщност всяко нещо, което нагорещява косата, къса я и я третира по неестествен начин, е вид увреждане. Пресата е от уредите, които увреждат само „сегашната коса”, не и „бъдещата”.

За щастие днес най-добрия избор, който можете да направите на пазара, е преса с керамични плочки и с възможност да се регулира температурата. Не е тайна обаче, че тя също уврежда косъма до голяма степен. Поради това е необходимо всеки да знае как да изправя правилно косата си с минимална вреда.

Изправяне на косата с преса

Още преди да включите пресата, е добре да почистите плочките ѝ - най-добре с мокра кърпичка. Върху тях обикновено се трупат следи от замърсяване и стилизиращи продукти, които в последствие се трупат и върху косъма.

При самото изправяне косата трябва да е напълно суха. Ако е дори леко влажна, това способства изгарянето на косъма и не доброто изправяне.

Когато се изправяте, е добре да нанесете защитаващи продукти, които да предпазят косата от високата температура. Те, разбира се, не могат да предотвратят всички вреди, но поне ще ги намалят.

Обърнете внимание на температурата, на която ще настроите пресата за коса. Ако косата ви е тънка и лесно се къса, максимална температура е непрепоръчителна. Нивото на загряване зависи от силата на косъма, поради което и по-ниска от максималната топлина могат да се постигнат оптимални резултати.

Права коса с преса за коса

Когато започнете изправянето, разрешете косата си добре и я разделете на пластове. Започвайте изправянето от долу-нагоре, с кичури един по един, като е препоръчително всеки от тях да бъде с дебелина около 2 сантиметра. Не се натиска прекалено много.

Пресата за коса не трябва да се движи твърде бързо по дължината на косъма. Колкото повече бързате, толкова повече пъти ще изправяте един кичур отново и отново. А по този начин го горите много повече. По един кичур се минава най-много три пъти.

Когато приключите, преди да стилизирате или топирате косата си, я оставете са поохлади, за да може изправянето да се запази.

Но дори да спазвате тези съвети, няма как да избегнете постепенното изгаряне на косъма. Поради това се опитвайте да намалите интензитета на използването ѝ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest