ezine.bg»Статии»Интимно»Умните мъже са най-плодовити

Умните мъже са най-плодовити

Жана Г.Жана Г.
Новак
554256
Умните мъже са най-плодовити
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Най-умните мъже са и най-плодовити, категорични са германски учени. Според тях съществува връзка между качеството на спермата на мъжа и неговия интелект. Откъдето експертите стигат до откритието, че и самата сперма има интелект.

Когато се устремят на т. нар. си поход във влагалището сперматозоидите изобщо не се движат хаотично, а съвсем целенасочено, освен това постоянно обменят информация помежду си.

Умните мъже са най-плодовити

За до стигнат до сензационното откритие, лекарите изследвали семенната течност на неколкостотин ветерани от войната във Виетнам, замразена през 1985 г. Оказало се, че мъжете с най-висок коефициент на интелигентност имат по-качествени сперматозоиди.

Според резултатите интелектът е свързан със спермата чрез сложна верига от биологични взаимодействия. Едни и същи гени отговарят за ума и за сперматозоидите. Те са се създали в процеса на еволюцията за възпроизводство на здраво потомство.

Семенната течност на по-умните "забременители" по-добре запомня пътя във влагалището и по-бързо се ориентира из "дебрите" му и затова по-скоро опложда яйцеклетката. Но по какъв начин сперматозоидите общуват помежду си и какъв механизъм им позволява да мислят, докато се движат, засега не е изяснено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest