Пред американското списание Glamour един келнер дава няколко наставления за идеалната първа среща, въз основа на дългогодишния си опит и наблюдения.
Повечето хора уговарят първите си срещи в някой ресторант, което превръща барманите и сервитьорите в едни от най-добрите познавачи за протичането на идеалната първа среща.
Келнерът често е наблюдавал срещите от самото начало до края им, като той смята, че с няколко съвета значително може да се подобри атмосферата между двама непознати.
1. По-добре е да си разделите сметката – сервитьорът казва, че е невероятен жест, когато един мъж пожелае да почерпи дамата, с която е на среща, но все пак той не е принуден да го прави.
Това важи и в обратния случай – ако мъжът очаква жената да плати цялата сметка.
Плащането на сметката е изключително деликатен момент от една първа среща, така че по време на разговора трябва да следите за знаци, които ще ви насочат към това дали един мъж би се обидил, ако откажете той да плати цялата сметка.
Ако не забележите подобни знаци, по-добре е да платите своята част от вечерята.
2. Не поръчвайте вместо партньора си – американският келнер казва пред Glamour, че няколко пъти му се е случвало жената да поръча храна и за мъжа без дори да се познават. Това създава много неловка ситуация, която проваля срещата.
3. Дамите да внимават с дължите на роклите и полите – според келнера най-неудобните моменти за една жена при първа среща са били предизвикани от неподходящи дължини на роклите и полите. За това е добре хубаво да помислите какво ще облечете, когато излизате на първа среща.
4. Не обсебвайте разговора – според американеца разговорът трябва да е като секса – трябва да участват и двете страни. Така че давайте думата на човека срещу вас и намерете тема, която да е интересна и на двамата.
5. Не си поръчвайте червено вино и моркови – сервитьорът е забелязал, че червеното вино и морковите са храните, които оставят най-много петна по зъбите затова трябва да се избягват.