Ezine.bg»Статии»За Дома»Да си направим домашни торбички за чай

Да си направим домашни торбички за чай

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k
Торбички за Чай
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Препоръчано за теб:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
18.00 лв.

Чаят е едно от най-ободряващите напитки. Някои негови разновидности дори се предлагат като реална алтернатива на кафето. В летния сезон мнозина предпочитат студения чай. Истината обаче е, че за да регулирате температурата на тялото си, в най-големите жеги ви е нужна топла напитка.

Торбичките за чай са едно от най-практичните открития. Те не позволяват на чая да се разсипва и са лесни за съхранение и употреба. Идеята за топъл и ароматен чай би съблазнила всеки. А още повече, ако сте си приготвили сами това удоволствие.

Ето как за нула време можете да си направите торбички за чай:

Необходими ще са ви ножица, конец, игла, квадратни филтри за кафе (може да ги откриете в специализираните магазини за кафе), насипен чай или микс от изсушени билки по избор, картон или твърда хартия.

Направата на торбичките е лесна, стига да се следват стриктно стъпките по изпълнението. Филтрите за кафе се прегъват на две.

За направата на една торбичка са ви необходими два прегънати филтъра, с еднаква големина. Те се събират и започват да се зашиват един с друг. Преди да се зашият изцяло, полученото пакетче се пълни със сушените билки.

Когато пакетчето е зашито напълно, към него се пришива и дръжка. Тя се прави от по-твърд картон. Нейната дължина, форма и цвят могат да бъдат всевъзможни, така че – импровизирайте.

Пакетчета за Чай

И – готово, вашето първо пакетче за чай е готово. Има много идеи относно дизайна на самото пакетче. Освен под формата на избрания филтър, то може да се изреже, като цвете, сърце, т.н.т. за целта, когато прегънете филтрите, с помощта на флумастер нарисувайте желаната форма. След това я изрежете.

Следващите стъпки са идентични - двата филтъра под формата на цвете например се зашиват един за друг, като малко преди края, се пълнят с чай.

Единственото, което може да сторите след това, е да се насладите на своя чай. Бъдете сигурни, че усилията ви няма да останат незабелязани от вашите гости и ценителите на чай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest