ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Защо мъжете бягат от отговорности

Защо мъжете бягат от отговорности

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k495
Мъже
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-14%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
24.08 лв.
Виж ››

Мъжете и жените са изключително различни. Често двете крайности в женската и мъжката натура са поставени в изключително трудна ситуация, когато се опитват да си обяснят някое действие на отсрещния пол. Един от най-често задаваните въпроси от жените е: Защо мъжете бягат от отговорности?

Отговорът, за жалост, не е само един. Ако сте започнали връзка с мъж, който не може и ден без да ви изневери, той явно все още изживява пубертетските си фантазии и е най-добре да не се привързвате особено.

Бягането от сериозни отговорности за зрели хора е нещо друго. Пред мъжа на първо място стои въпросът да се обвърже или не. Ако го направи, той поема отговорност както за своята половинка, така и за тази връзка. Тук обаче идва страхът от обвързване. Той най-често е в резултат на две причини – панически ужас от сериозна връзка или страх от отхвърляне, породен най-вероятно в миналото.

Мъжете, както и жените, имат крещяща нужда от любов, колкото и умело да го прикриват понякога. Също така предпочитат да имат сериозна приятелка и такива отговорности в живота. Това обаче е в противовес с тяхната естествена природа и желанието им за свобода.

Загубата на свободата да купонясват и пият по цели нощи, да флиртуват без съвест с по няколко жени на вечер, да излизат с приятели, без да дават обяснение и т.н. за тях звучи ужасяващо. И именно тя – жената, в един момент започва да изглежда като враг, който се опитва да им отнеме това преимущество. Те просто се чувстват като завързани, задължени да изпълняват своите нови задължения.

Скандал

В този момент се задейства инстинктът за самосъхранение, който кара мъжа да бяга от отговорности. Загубата на личното пространство и свободата е дотолкова плашеща, че понякога представителите на силния пол са готови дори да изоставят любовта на живота си, тъй като този страх на моменти надделява и над любовта.

Това в повечето случаи пък води до отключването на страх от отхвърляне при жената. Колкото повече той се дърпа от сериозна връзка, толкова повече тя се ужасява да не бъде оставена и се опитва да го задържи до себе си. А така мъжът полага все повече сили да запази свободата си. Това е изключително неправилен подход, който води до края на много връзки.

Единственото, което една жена може да направи, е да се примири, че мъжът я обича, но обича и свободата си. Не трябва да го притиска и да го кара постоянно да я поставя на пиедестал. Когато той започне да бяга от отговорности, е добре да се избягва обсъждането на планове за бъдещето.

И освен това – отговорността за вашето щастие носите само вие двамата, а не единствено човекът до вас. Не се нагаждайте към него - този период ще отмине и той ще преодолее страха си, стига да имате малко повече търпение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest