ezine.bg»Статии»За Дома»Създадоха цяла баня от белгийски шоколад

Създадоха цяла баня от белгийски шоколад

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k151
Шоколадова баня
LED проектор звезди
Практичен аксесоар за вашия дом:
LED проектор звезди
27.00 лв.
Виж ››

Британската компания Choccywoccydoodah и сайтът Bathrooms.com обединиха усилия в създаването на баня, която е изработена от белгийски шоколад. Необичайното творение е оценено на 80 000 паунда.

Необикновената баня е кръстена Maderno Sweet и съдържа общо 9.4 милиона калории. От висококачествен шоколад са направени ваната, мивката, тоалетната и бидето.

Материалът, от които са изработени, ясно показва, че банята не може да бъде ползвана по предназначение.

Направата на цялото помещение е отнела около 3 месеца, а идеята за него е дошла от сходните по произношение английски думи suite (апартамент) и sweet (сладко). Така е било решено да се създаде помещение от нещо сладко.

Тази грешка ни накара да се замислим дали да не направим баня от нещо сладко. Срещнахме се с представители на шоколадовата компания Choccywoccydoodah и създадохме шоколадовата баня в реални размери" – се казва в описанието на банята.

Създателите на шоколадовата баня прогнозират, че тя ще оцелее още 6 месеца преди шоколадът напълно да се разтопи, но за да я притежавате, трябва да сте готови да се разделите със сумата от 80 000 паунда.

Баня от шоколад

Само шоколадът, необходим за създаване на ваната, съдържа 8 милиона калории и е оценен на 50 000 паунда. Тоалетната съдържа около 1 милион калории и струва 14 000 паунда.

Мивката и бидето съдържат по 210 000 калории и струват съответно 9000 и 7000 паунда.

В изработването на банята са били вложени 50 килограма стопроцентов белгийски шоколад. Създателите предупреждават още да не прекалявате с ежедневната му консумация, ако решите да изядете шоколадовите експонати от банята.

9.4 милиона калории, които съдържа банята, се равняват на 12-годишна консумация на шоколад от жените и 10-годишна от мъжете.

Банята обаче е далеч от шоколадовата стая, изработена преди 3 години от литванецът Миндагаус Тендзиаголкис, в която всеки един предмет бе изработен от белгийски шоколад.

За стаята беше използван 600 килограма първокачествен белгийски шоколад. Поводът за създаването ѝ беше Свети Валентин, а изработването ѝ отне около 2 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest