ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Да подготвим дома за посрещане на Нова година

Да подготвим дома за посрещане на Нова година

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k450
Нова година
Комплект от 3 четки за почистване за Винтоверт
Практичен аксесоар за вашия дом:
Комплект от 3 четки за почистване за Винтоверт
33.00 лв.
Виж ››

Според китайския календар 2015 година ще бъде годината на овцата. Подготовката на дома ви за празника неминуемо трябва да е съобразена с този факт.

И така, преди подреждането задължително направете основно почистване. Овцата го изисква – тя е чистоплътна и не понася мръсотия. Измийте и почистете всяко кътче, като може да замените старите вещи с нови. Така например може да замените стария душ с нов, кранчето или друг елемент.

Украсата за празника трябва да е семпла, без крещящи цветове. Заложете на синьото и зеленото. Основният материал за Нова година е същият като миналата - Овцата е дървена. Всяко нещо, изработено от дърво и естествени материали, влиза в употреба.

За да запазите чувството за уют и топлота, заложете на синя или зелена покривка, ярки салфетки, балони и гирлянди, както и малки акценти от синьо и зелено. Това е напълно достатъчно.

Сирена

Овцата е плахо животно и изобилие от гирлянди и блясък може да не ѝ хареса. От друга страна, всичко, направено от собствените ви ръце, може да привлече внимание и да получи нейната подкрепа.

Друг елемент, който може да включите в декорацията на дома, е вълната. Може да я предпочетете и като подарък - вълнените везани чорапи са модерни и днес. Всякакви изделия от вълната на овцете и козите са доста актуални - преждата, произведена от живи животни, не им носи страдание. По същата причина обаче ястия от агнешко и козе месо тази година не се препоръчват.

Относно ястията е най-добре на трапезата да има повече салати, зеленчуци, плодове, сирене и пресни билки, ядки и бонбони. Алкохолни напитки не се одобряват от Овцата. Допускат се само шампанско и коктейли, тъй като са традиция. Като напитки най-добри биха били пресните плодови и зеленчукови сокове.

Като подарък за дома за празника може да се сдобиете с фигурка на коза или овца, която да го покровителства. Добре е да са дървени или изработени от всеки естествен материал - порцелан, глина, вълна и дори хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
08.03.2015 12:38
А най-добре е да се снабдите с фигурки на 12-те животни, изработени от пет различни материала - пластмаса за огън, порцелан за земя, метал, стъкло за вода и дърво. Общо 60 фигурки и така ще сте спокойни, че за всяка година имате подходящото животно.
1
0