ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Съвети за красота от Ема Томпсън

Съвети за красота от Ема Томпсън

Ема Томпсън

За повечето хора шоубизнесът е еквивалент на думата лукс. Това, което се показва на широката публика, обикновено е крайният продукт – той е лъснат и безупречен, но зад него се крият много усилия и лишения.

Усилията на световноизвестните звезди са свързани най-вече с опитите им да изглеждат винаги добре, да са млади, да се вписват в нормите за красота, които са възприети.

Младостта се е превърнала в разменна монета и повечето от популярните личности постоянно се подлагат на най-различни операции с едничката надежда да изглеждат така, както са изглеждали преди 20 години.

Това пък е храна за жълтата преса – манията по хирургията на холивудските знаменитости и особено въпросът успешни ли са интервенциите. Има, разбира се, и изключения - звезди, за които е хиляди пъти по-важно човек да остарее достойно и които са убедени, че всяка възраст има своя чар.

красота

Това е и позицията на актрисата Ема Томпсън. Тя твърди, че изобщо не е суетна и това я е предпазило от масовата хипноза на пластичната хирургия. Нейният съвет за красота е хората да поддържат тялото си здраво, в добра форма и да не обръщат толкова внимание на бръчките и опънатата кожа.

Актрисата смята, че най-доброто напътствие, което може да даде на всички млади момичета, е да се научат да се чувстват добре в кожата си. Тя твърди, че няма нищо по-ценно от това да бъдеш естествен.

55-годишната Томпсън е категорична, че никога не е искала да си прави липосукция или да си сложи силикон в устните. Тя споделя, че дори за миг да се замисли за подобно нещо, в главата ѝ веднага се появяват образите на холивудски актриси, които са се подлагали на интервенции и след тях изобщо не са приличали на себе си.

Актрисата споделя още, че сегашните млади звезди са подложени на постоянен натиск за това да изглеждат по някакъв определен начин. Повечето от тях изглеждат еднакво и винаги трябва да бъдат перфектни.

Британската актриса е убедена, че ако някой я беше помолил да промени нещо в тялото си, когато е била млада и прохождаща актриса, тя със сигурност би се възпротивила и би отказала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest