Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Икони»Великите дизайнери: Кристиан Лубутен

Великите дизайнери: Кристиан Лубутен

Кристиан Лубутен

Обувките на Кристиан Лубутен с годините се наложиха като символ на престиж и класа. Те са достатъчно високи и красиви, за да карат всяка жена да бленува само за един чифт, но и достатъчно скъпи, за да си ги позволят само влиятелни хора.

Роден на 7 януари 1964 година в Париж, Франция, Кристиан Лубутен е истински магьосник, който превръща желанията на жените в реалност. Към днешна дата дизайнерът създава едни от най-красивите, секси и предизвикателни обувки.

Бъдещият дизайнер е още много малък, когато осъзнава, че именно обувките правят жените невероятно щастливи. Като бебе обича да стои под масата, за да наблюдава и изследва токчетата на каките си.

В ученическа възраст Кристиан започва да бяга от училище, за да се наслаждава на парижкия нощен живот и кабаретните танцьорки. Харесва и театъра.

Малкият моден гений се впечатлява от тоалетите на дамите във френските клубове и точно тогава се проявява влечението му към модата.

Той стремглаво тръгва по пътя към славата, напускайки училище. Мисълта, че ще прекара дни, в които няма да има възможност да прояви таланта си, го влудява. Големите успехи обаче започват да идват при него през 1980 година.

Кристиан Лубутен

По това време той е дизайнер на свободна практика и изработва обувки за Шанел и Ив Сен Лоран. Няколко години по-късно се чувства достатъчно самоуверен, зрял и успял, за да създаде своя собствена компания.

През 1991г. отваря първия си бутик в Париж и това е стъпката за излизане на модната сцена. Неговият талант не остава незабелязан. Луксозният магазин и първата му колекция предизвикат положителни коментари на критиците, а моделите му с безобразно висок ток привличат множество жени.

Една от тях е принцесата на Монако – Каролина, заради което пресата гръмва и Лубутен получава своето напълно заслужено признание.

През 1992 година Кристиан решава да сменя цветовете на подметките всеки сезон, защото според него „на обувките им липсвала енергия”.

Докато обмислял идеята, в ръцете му попада яркочервеният лак на асистентката му и той боядисва целите подметки в червено. Така прави своя пръв модел с червени подметки, последван от цяла колекция след това.

Според дизайнера, когато една жена има нужда или просто иска да се чувства красива и желана, не ѝ трябва нищо друго, освен да си сложи чифт високи обувки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest