ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Съвети за почистване на хладилника

Съвети за почистване на хладилника

Чистене на Хладилник
Практичен моп с три глави и диспенсър за течности
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен моп с три глави и диспенсър за течности
76.00 лв.
Виж ››

Обикновено започваме да чистим хладилника, когато вече се е появила неприятната миризма или пък се е появил мухъл. Разбира се, излишно е да се споменава, че е по-добре да чистите хладилника редовно и да не се достига до подобни крайни фази.

Миризмата се появява обикновено, когато сте забравили достатъчно дълго време някаква храна в хладилника. Ето и какво да направите, за да изчистите ефективно уреда:

- Първо изхвърлете всичко, което е развалено – не оставяйте в хладилника никакви продукти, за чийто срок на годност имате съмнения. Изключете уреда от електрическата мрежа.

- След това разглобете елементите на хладилника и ги накиснете в разтвор от вода и лимонов сок – смесете равни количества и от двата съставки. Със същата смес напръскайте обилно хладилника и изчистете с помощта на гъбичка. Можете да замените лимоновия сок с оцет.

- Можете да премахнете неприятната миризма и с помощта на сода за хляб – просто разтворете две лъжици в литър вода. Изсипете сместа в купа и я сложете в хладилника. Още по-лесен вариант е да изсипете малко от содата в капачка от буркан и да я поставите в хладилника – можете да сложите няколко капачки на всеки рафт.

Хладилник

- Ръженият хляб също ще ви помогне да се отървете от миризмата – сложете по една филия на всеки рафт и оставете магията да се случи.

- Въглени от изгоряло дърво също добре абсорбират лошата миризма в хладилника – сложете едно две въгленчета и затворете уреда. След около осем часа няма да има и помен от лошата миризма.

След като вече сте премахнали миризмата, отново идва ред на почистването – последната фаза преди отново да започнете да използвате уреда си пълноценно. Този път смесете освен лимоновия сок и водата, и малко сода за хляб.

Сложете сместа в пулверизатор и започнете да чистите – става лесно и бързо. Накрая изплакнете хубаво модулните части, които сте извадили, оставете ги да се отцедят, забършете вътрешността на уреда. Можете да пуснете хладилника и не забравяйте да се грижите за него редовно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest