Ezine.bg»Статии»Интимно»Фенките на секса имат по-голямо дупе?

Фенките на секса имат по-голямо дупе?

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Голямо дупе

Широко се разпространява теорията, че активният сексуален живот променя пропорциите на тялото ни, като прави дупето ни по-голямо. Вижте какво казват митовете и науката за тази версия.

Известно е, че когато правим секс, организмът ни отделя двата хормона на щастието – окситоцин и допамин. Голяма част от блогърите твърдят, че именно този хормонален обмен е причина за по-лесното напълняване.

Говори се също, че колкото по-често жените правят секс, толкова по-високи са техните нива на естроген, което се отразява и на теглото, и на външния им вид като цяло.

Посочено е също и че женското тяло възприема сексуалния акт като подготовка за предстояща бременност и по тази причина съдейства за разширяване на областите около бедрата и дупето.

Секс

Но дали това са митове или наистина сексът е удоволствие, които се отразява на килограмите?

Доктор Шарлот Уикън-Дженсън, ръководител на отдел Акушерство и гинекология към болницата в Хвидовре в Дания не вярва, че това е възможно.

Сексът не стимулира дългосрочен хормонален обмен в тялото ни, който да уголемява дупето или някоя друга област, казва експертът.

Вярно е, че в организмът ни се случват бурни хормонални процеси, когато правим секс, но те траят само по време на самия акт, което е твърде недостатъчно, за да напълняваме в следствие на окситоцина и допамина.

Що се отнася до естрогена, наистина по-високите му нива съдействат за напълняването, но и досега няма категорични доказателства, че бурният сексуален живот увеличава нивата на естроген в женското тяло.

Това обаче ни казва науката. Данните от анкетите на сексуално активни жени показват точно обратното. Оказва се, че жените, които редовно правят секс, възприемат тялото си като по-пълно и най-често се фокусират върху дупето, което им изглежда с по-големи размери.

Формата на тялото в действителност не се променя, но с нагласата, че напълняват, жените са склонни да качват килограми.

Сексът няма как да ви гарантира отслабване или напълняване, но пък сексуалният живот е най-доброто мерило за самочувствието ви и начина, по който възприемат тялото си, казва в заключение доктор Дженсън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest