Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да си направим сами хитовия за лятото мраморен маникюр

Как да си направим сами хитовия за лятото мраморен маникюр

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190223
Мраморен маникюр

Мраморният маникюр ще е хит и през това лято, прогнозират модни специалисти. За да се сдобиете и вие с атрактивни нокти обаче, не е задължително непременно да посетите салон за красота. Вижте как да се лакирате по този ефектен начин и сами у дома, при това като следвате само няколко лесни стъпки.

Преди да започнете с процедурата, трябва да си набавите няколко любими цвята за нокти (желателно е да са ярки, за да са в унисон с лятото), купичка с вода, бъркалка за кафе или клечка за зъби, растително масло по избор или тиксо.

Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да покриете пространството около нокътната плочка с олио или да го облепите добре с тиксо. Така ще предотвратите полепването на лак в тази зона.

След това капнете по малко от всеки свой любим лак за нокти цвят във водата и разбъркайте с клечката или бъркалката. После просто потопете върха на пръст във водата и задръжте, докато по нокътя ви се задържат различните багрила.

В края на процедурата ще се сдобиете с ефектна мраморна шарка. За финал нанесе топ лак или заздравител за нокти, който да придаде приятен блясък на екзотичния ви маникюр и да го запази цялостен повече време.

маникюр

Изчакайте, докато лакът ви изсъхне добре и отстранете тиксото от пръстите си. Ако случайно по кожата около нокътната плочка са останали някакви остатъци от лак, почистете внимателно с лакочистител, като използвате тампонче за уши. След това можете спокойно да се наслаждавате на невероятните си мраморни нокти.

Разбира се, има и много други варианти за летен маникюр, които може да изпробвате през следващите седмици. Ако не ви допада идеята да ходите лятото с мраморни нокти, може да заложите на нещо по-свежо, закачливо и морско. Например декорациите с морски звездички, котвички, вълнички и водорасли са типичните летни предложения, когато се търси идея за морски маникюр. Ако не планирате да се отбивате до морето това лято, а предпочитате планината пък, заложете на маникюр с цветя и шарки в зелено, които да са в унисон с почивката на балкана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest