ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Модерна прическа и на морето

Модерна прическа и на морето

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k447
Лятна прическа
Магнитни стелки за акупресура-16%
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
10.92 лв.
Виж ››

На морето косата страда от комбинация от фактори, които могат да ѝ се отразят както много добре, така и много зле. За да си гарантирате здрава коса и стилна прическа и по време на лятната си почивка, е добре да знаете няколко основни факта.

Морето допринася за усуканите кичури, малките кокчета и плитките. То обаче изтощава, а в комбинация със слънцето – изсветлява. За това е добре да съчетаете обичайната козметика за плаж, която използвате, с ефекта от солената вода. Това гарантира здрава и силна коса, която в същото време остава добре стилизирана с минимални усилия. Ето как да сме с модерна прическа и на морето:

Продукти с UV филтър. Задължителен продукт за всяко море. Те са изцяло насочени към това да предпазват косата от така вредното ултравиолетовото излъчване. Продуктите се пръскат или втриват, преди да се излегнете на плажа. Освен че предпазват косата на плажа, те фиксират прическата за по-дълъг период от време.

Морската вода – естествен стилизатор. След като излезете от водата, е нужно само да я подсушите леко и да оформите с нейна помощ. Морската вода е естествен стилизант и ви позволява да приберете гривата си на кокче, да я сплетете на плитка или просто да усучете няколко кичура. Дори прибрана назад или хваната на опашка, солта от морето добавя обем, прави косата по-плътна и лесна за стилизация.

Прически

Спрей олио с витаминен комплекс. За да предпазите скалпа от дехидратация, е добре да използвате подобен продукт. Половин или един час преди плаж втрийте в скалпа. Това придава блясък и помага за по-лесното разресване на косата след това. Една от добрите му черти е, че прониква в дълбочина и защитава от всички вредни влияния.

Пигментиращи балсами и шампоани. Естествено русите или кестеняви коси изсветляват по време на лятната почивка. Белите коси обаче се показват под боята още на първата седмица. Освен това целият нюанс изсветлява поне с един тон. За целта е добре в багажа да носите балсами или шампоани, които да нанасяте при къпането със сладка вода. Все пак сте на почивка и нямате време за боядисване на косата.

Това бяха няколко съвета, с които морската ви прическа да остане красива и в унисон с лятната ви визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest