Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Виж кой купувач си ти спрямо маниера си на пазаруване

Виж кой купувач си ти спрямо маниера си на пазаруване

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190212
6 от 7 Снимки

6. Лебед


За разлика от повечето хора, които действат припряно в магазина, лебедите пазаруват с финес и не бързат за никъде. Те сякаш не стъпват по земята, а се носят елегантно от щанд на щанд, търсейки идеалния коледен подарък, пише БТА. Тъй като този тип купувачи предпочитат добре да обмислят вложението си, обикновено първо разглеждат асортиментите на дадени търговски обекти в интернет и чак след като са напълно сигурни, пазаруват.

Наближават Коледните празници и по традиция милиони хора се впускат в бурно пазаруване. Преди да направят дадена покупка, едни обмислят щателно каква да е тя.

Други, разполагащи с повече финансови възможности, грабват първото, което им видят очите. Трети пък пазаруват само от разпродажби и се опитват да спестят възможно повече пари.

Според учените поведението ни по време на шопинг много прилича на това при някои видове птици.

Именно с тях те свързват няколко основни потребителски профила. Вижте по-горе в галерията кои са основните видове купувачи, както и характеристиките, които ги описват най-добре.

Данните са получени при изследване, свързано с Коледните празници, както и с различните похвати, на които клиентите на търговски обекти наблягат, когато пазаруват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати