Ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Най-добрите разкрасителни процедури с картофена вода

Най-добрите разкрасителни процедури с картофена вода

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190208
2 от 3 Снимки

2. Тоник с картофена вода за стимулиране растежа на косата


За да добиете тази течност, трябва просто да сварите картофи, както го правите обикновено, като те трябва да са обелени. След това течността отново се използва за масажиране на корените на косата и не се изплаква. Освен че ускорява растежа, тази маска придава по-голям обем на гривата и прави косъма по-здрав.

Картофите са сред най-популярните хранителни продукти на българската трапеза. Вкусни и засищащи, те често биват влагани в супи, салати, запеканки, пюрета, кюфтенца и какви ли не още кулинарни произведения. Картофената салата пък е сред любимите ястия на малки и големи.

А за приготвянето ѝ честичко варим картофи, чиято вода пък обичайно хвърляме. Именно това обаче се явява най-голямата ни грешка, защото тази течност може и да изглежда като отпадъчен продукт, но всъщност е едно много евтино и ефективно средство, с което можем да се разкрасим в домашни условия.

Доказано е, че картофената вода прави косата по-здрава, силна, блестяща и дълга. Кожата пък се изглажда и е предпазена от различни раздразнения. Затова се явява много силен съюзник в борбата на дамите с несъвършенствата.

За да разберете как точно да използвате картофената вода, за да се разкрасите, вижте нашата галерия. Там ще намерите изпитани рецепти с нея, с които ще забравите за скъпите козметични продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати