Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да измиете косата си: 11 трика за лъскава грива

Как да измиете косата си: 11 трика за лъскава грива

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
10 от 11 Снимки

10. Суха и мазна коса


Мазната коса има прекалено много себум и понякога трябва да се мие всеки ден. Изберете специални за нея шампоани или естествени почистващи средства. Стойте далеч от продуктите на основата на масла. Някои стилисти препоръчват да се преустанови използването на балсам.

Сухата коса се нуждае от по-рядко измиване - веднъж или два пъти седмично. Когато косата се боядисва, тя става по-суха. При напредване на възрастта себума също става по-малко. За нея трябва да се използват овлажняващи почистващи препарат и балсам. Ако забележите бели люспи – не миете косата достатъчно често. Пренебрегването на този фактор ще доведе до пърхот и проблеми със скалпа.

Нормалната коса се характеризира с умерено мазен скалп и е химически нетретирана коса. Тя се мие 2-3 пъти седмично.

Здравата коса е щастливата коса. Тя е мека, лъскава и немирна. Колкото и да ви се иска да стои на едно място, тя просто не може, защото е жива. Няма нищо по-хубаво и красиво от това.

Ако е суха, косата се мие един или два пъти седмично. Когато е мазна обаче, понякога се налага да я мием всеки ден. А това води до редица проблеми. Без значение от типа ѝ трябва да сме наясно кои са не само безопасните стъпки в миенето, а и тези, които правят косата ни здрава и лъскава.

Първата грижа за косата, е измиването. Оказва се, че то е доста по-сложна процедура, отколкото някога сме предполагали. И си има свои правила. Силните измиващи продукти за коса и грубото боравене с тях може да причини много щети на косата ви. С времето тя става груба, суха, започва да се оплита и да пада.

Честотата на измиванията зависи от типа коса. Техниката обаче е една. В горната галерия вижте как правилно да миете косата си, за да се превърне в лъскава грива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати