Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да се отървем от тъмните кръгове и подпухването под очите

Как да се отървем от тъмните кръгове и подпухването под очите

2 от 5 Снимки

2. Пийте повече течности


Уверете се, че пиете много вода през целия ден. Когато сте дехидратирани, тялото ви задържа течности, които могат да причинят подпухналост. Увеличаването на приема на течности ще помогне на тялото ви да се отърве от излишната сол в организма. Експертите препоръчват да пием около 2 литра на ден. Не пропускайте да хапвате и богати на вода продукти като домати, дини и краставици.

Всеки понякога получава тъмни кръгове и подпухване под очите. Това в повечето случаи е поправимо с повече сън и почивка. Понякога обаче проблемът става перманентен и това ни кара да изглеждаме постоянно изморени.

Различни са причините, заради които подпухването и тъмните кръгове под очите остават извън нашия контрол. Такива могат да са слабата циркулация на кръв в тази област на лицето, както и някои ежедневни навици и дразнители, които биха могли да накарат тази област да изглежда по-надута.

Сред тях са редовното недоспиване, алергия, неправилно поставяне на контактни лещи, някои видове лекарства, прекаляване с алкохола или солта, както и някои основни медицински състояния.

Ако подпухването и тъмните кръгове е съпроводено със смущения в зрението, потърсете медицинско внимание.

Ако случаят не е такъв, има начини да се отървете от проблема с няколко лесни съвета. Вижте кои са те в следващата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати