ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Причини за чупливи нокти

Причини за чупливи нокти

ХрисиХриси
Новак
31216
Чупливи нокти
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Ако сте забелязали, че ноктите ви се чупят много бързо и трудно успявате да задържите новия си маникюр непокътнат, то причините за това могат да бъдат различни.

Ръцете могат да ни каже много за нашето здраве. Особено ноктите. Ако забележите, че те са станали крехки, меки и чупливи, то това е сигнал на организма за някакъв проблем. Вижте най-честите причини за чупливи нокти.

1. Липса на желязо

Чупливите нокти може да са вследствие на дефицит на желязо. То е един от основните компоненти, необходими на организма, за да функционира правилно. Подсилва имунната система и помага за производството на хемоглобин. В такъв случай променете менюто си така че в него да участват повече храни, които са източник на желязо.

2. Непрекъснато чатене

Чатене и чупене на ноктите

Доста е трудно да не правите в днешно време. Постоянното натискане на копчетата на клавиатурата или екрана на смартфона, могат да доведат до счупване на ръбче или на по-голяма част от нокътя. Не е хубаво да натискате бутоните с върховете на ноктите си. Бъдете внимателни, ще се окажете с чупливи нокти.

3. Ползвате крем или лосион за ръце само сутрин

Ако имате суха кожа и напукани ръце, особено през студеното време, трябва да ги мажете с крем за ръце след всяко миене. Така, кожата и ноктите ще бъдат добре хидратирани и няма да има опасност от чупливи нокти.

4. Лакирани сте твърде дълго време

Лакът за нокти не е най-полезното нещо, което може да ползвате, макар да създава завършен вид на визията ви. Не трябва да стоите лакирани твърде дълго време, понеже, лаковете изсушават плочката на нокътя и накрая се оказвате с чупливи нокти.

5. Винаги нанасяте основа

И не, това не е правилно. Когато нанесете основата, която пак е вид лак директно върху ноктите, вие изсипване значително количество химикали върху тях. Това им вреди. Преди основата и всичко останало, трябва да намажете ръцете си с лосион, който ще ги хидратира и закрепи, правейки ги неподатливи на счупване.

6. Режете кожичките си

Маникюр за красиви нокти

По този начин премахвате предпазния щит на ноктите от навлизането на бактерии. Вместо да махате кожичките на ноктите, след като си вземете душ внимателно ги избутайте с кърпа, докато са още меки.

7. Страдате от липса на витамин В

Той е основният двигател за здравето на косата и ноктите. Най-добре е да си го набавите по естествен начин – чрез храни, които го съдържат в изобилие, като говеждо месо, яйца, бадеми, сладки картофи и т.н.

8. Ползвате стандартен лакочистител

Ацетонът в него също вреди на ноктите. Потърсете продукт с естествени масла, който може да премахне лака за нокти. Той ще хидратира ноктите и няма да премахне техния защитен слой.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest