Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да премахнем кожичките около ноктите?

Как да премахнем кожичките около ноктите?

ХрисиХриси
Новак
3122
Премахване на кожички

Със сигурност всеки знае колко боли, когато закачим или по някакъв начин засегнем кожичките около ноктите си. По тази причина доста дами ги махат сами или когато посетят студио за разкрасяване. Според мнозина, пръстите и самият маникюр изглежда естетически по-добре без кожички около ноктите, и са прави.

Последните, обаче, играят важна роля на защитник на ноктите от бактерии и микроби, и отстраняването им трябва да става много внимателно и не напълно. Разбира се, това е въпрос на личен избор.

Повечето дами предпочитат да пристъпят премахване кожичките си, докато си правят маникюр. Професионалистите знаят как да направят по най-добрия начин и предлагат тази услуга преди да се заемат със самия маникюр.

Жените, които, желаят да направят това сами вкъщи, могат да се отърват от кожички около нотките по няколко начина. Най-лесният, разбира се, включва комплект за маникюр, в това число и инструменти за избутване и премахване на кожички. Някой дами прибягват и до нокторезачка, ако кожичката е по-дебела или твърда.

Ако потопите ръцете си за 10-15 мин в топла баня с масло от жожоба или зехтин, кожичките ще станат много по-меки и лесни за избутване.

Баня за ръце

Друг разтвор, с който лесно може да се отървете от кожичките, е този от топла вода и сода за хляб. Достатъчни са 20 минути, за да направят кожата по-мека.

Здравословният вазелин с прополис също оказва добро въздействие както върху кожичките, така и върху целите нокти. Намазвайки зоната около тях, ще облекчите значително премахването на кожите след това.

Солената вода също е доказано средство за по-лесно премахване на кожички. Солта се смесва с топла вода, в която после трябва да държите пръстите си около 10 минути.

Казано на кратко, за да се избутате, загладите или отстраните кожичките от ноктите по безболезнен начин, кожата трябва да е мека и хидратирана. Ако го правите в домашни условия с каквито и да е инструменти и пособия, уверете се, че те са дезинфекцирани. Отделете достатъчно внимание и време за тази козметична процедура за максимално ефективни резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest