ezine.bg»Статии»Здраве»Тенът вече е демоде

Тенът вече е демоде

Тенът вече е демоде
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Летните топли дни са отлична предпоставка да демонстрираме шоколадовия си загар и да очароваме с магнетичната екзотичност на тена си.

Преди около 14-15 години в централната част на Цюрих да си жена и да нямаш приличен загар на кожата е било направо скалндално. Тенът тогава е бил признак и символ на стабилно социално положение, благополучие и дори здраве.

Днес обаче не е така. Шоколадовата кожа вече е извън мода или по-скоро трябва да е, защото методите за придобиването на слънчев тен се оказват повече от опасни за здравето.

Тенът вече е демоде

Нама нищо по-състаряващо от слънчевите лъчи, алармират специалистите. Няма значение дали е модерно или красиво, важното е, че е опасно за здравето. Слънчевите лъчи причиняват на все повече хора рак на кожата и увеличават туморните образувания.

Докторите посочват, че вече има предостатъчно изследвания, които доказват, че слънчевите изгаряния през първите 20 години от живота на човек са предпоставка за развитието на тежки кожни заболявания след 20 - 40 години.

Примамливото слънце е причината и за все по-зачестяващия черен кожен рак, който е най-злокачественият тумор в патологията на човешкото тяло. В наши дни 1 на всеки 3 австралийци хваща рак на кожата.

Специалистите горещо препоръчват на плажа да използваме слънцезащитно мляко с подходящ висок фактор, защото изгарянията са в състояние след време да предизвикат големи главоболия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати