ezine.bg»Статии»Здраве»Усмивката удължава живота

Усмивката удължава живота

Усмивка
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Усмивката и радостта удължават живота, категорични са специалисти. Когато човек се засмее, в организма му се отделя хормонът на щастието. Научно доказано е, че при усмихнатите хора въздействието на стреса върху организма е минимално.

Ако човек се научи да се радва на малките неща, ако подхожда с позитивна нагласа към всичко, което го заобикаля, то организмът му ще работи без допълнително натоварване. Крайният резултат е удължаване на живота и подобряване на качеството му.

Според експертни мнения онези от нас, които често се усмихват, изглеждат много по-млади от годините си, въпреки че на лицето се появяват много бръчици. Парадоксално, но това твърдение идва директно от лекаря-козметолог Ема Должикова, която е генерален директор на центъра Институт за красота.

По повод Световния ден на усмивката, който се чества всеки първи петък на месец октомври, козметоложката сподели, че макар и усмихването да способства появата на мимическите бръчици, тя е средството човек да изглежда младолик.

Световен ден на усмивката

Ако човек се усмихва по-често, дефектите на лицето му се забелязват по-трудно, той изглежда много по-млад. Причината е, че на очи се набива първо усмивката, твърди Должикова. Според нея вечно намръщените хора имат доста повече бръчки, най-вече по челото, които се забелязват много по-лесно.

Освен това негативно настроените натури са доказано особняци, интроверти, водят по-затворен начин на живот и имат много по-малко приятели. Всички тези фактори са предпоставка за човешко нещастие.

Повечето хора изпитват известно неудобство да се усмихват без повод и с повод. Ако човек на работното си място си позволи да се радва сърдечно на всичко и да се усмихва непрекъснато, рискува да възприемат поведението му за несериозно и непрофесионално. На всичкото отгоре намръщените му колеги е по-вероятно да го намразят, отколкото да възприемат този подход.

Усмивка

Установено е обаче, че ако човек върви по улицата и се усмихва, 80% от хората възприема това поведение напълно адекватно, като половината от тях са готови също да се усмихнат в знак на отговор. Козметолози и психотерапевти са единодушни, че усмихнатите хора и оптимистите живеят по-дълго от песимистите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати