Инсулинът може да премахне белези

Инсулинът може да премахне белези

Белезите са сериозен медицински проблем, а и често оказват психологическо влияние върху „белязания”. Белезите не само влияят негативно на външния вид на човек, но често направо го обезобразяват.

Освен това белезите могат да предизвикат заболявания на вътрешните органи. Според рефлексотерапевтите белезите в областта на биологически активни точки и меридианите на акупунктурата са постоянен източник на въздействие върху енергийния канал и намиращите се по протежението му точки.

Това неминуемо води до нарушаване на нормалното преминаване на енергия по меридианите и като следствие, към развитие на някое соматично заболяване. Най-често белезите стават причина за постоянна силна болка в главата, тила и гръбнака, също и болки в областта на вътрешните органи.

Лечението на белези е много трудно. Понякога в помощ на болните могат да се използват хирургични методи на лечение. Възможно е и консервативно лечение с помощта на съвременната хомеопатия.

Инсулинът може да премахне белези

Според някои проблемите, свързани с белезите, не са толкова сериозни, защото хората с белези, които да оказват негативно влияние върху живота и здравето им, не са чак толкова много.

Това не е точно така. За пример само в Германия в момента живеят 24 милиона души със забележими белези. Всеки десети от тях изпитва сериозни психологически и физически проблеми, свързани с белезите.

Човечеството се опитва да реши проблема с отстраняването на белезите вече от стотици години, дори хиляди, а радикално средство за борба все още не е открито. Често хирургията и хомеопатията са безсилни и трябва да се търсят други възможности.

Учени от Великобритания предложиха революционен метод за борба с белезите. Те са установили, че ефективно средство за предотвратяване на белези, например след операция, се явява инсулинът.

В хода на проведените изследвания те успели да докажат, че една инжекция инсулин след операцията значително ще намали времето за заздравяване на раната, а също способства за това белегът от оперативното лечение да бъде съвсем незабележим.

Изследванията се провеждали върху жени-доброволки, които са се подлагали на хирургични вмешателства за намаляване на гръдната обиколка.

Впрочем инсулинът е способен не само да предотвратява появата на белезите, но и да стопява стари белези. Според учените, изучаващи влиянието на инсулина върху белезите, лечението с този метод може да е истинска революция в естетичната медицина.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати