Проблеми с ерекцията - симптоми, причини и преодоляване

Проблемите с ерекцията могат да повлияят негативно на връзката ви

Чували сте приказката, че мъжете обичат да си мерят оная работа (пениса), защото я възприемат като символ за мъжественост, сила и т.н. Но си представете, че сте мъж, който е надарен с огромен фалос, но не може да го вдигне. Дали ще се чувствате по-добре в сравнение с не дотолкова надареният ви близък приятел, който успява да задоволи партньорката си по няколко пъти на ден? Надали!

Почти всеки мъж е имал проблеми с ерекцията в някакъв момент от живота си. Това не трябва да ви притеснява, защото влияние върху мъжката ерекция могат да имат и най-незначителни и лесно обратими фактори.

Така например дори и да сте в разгара на най-върховната любовна игра, е напълно възможно вашата "мъжка" гордост да даде засечка, ако мернете с поглед злобно наблюдаващите ви очи на любимата котка на партньорката ви.

Или пък чуете ръмженето на огромния ѝ Ротвайлер. Типичен пример за страничен фактор, с който лесно можете да се справите. Просто изгонете всички домашни любимци, докато се наслаждавате взаимно на ласките си (или просто на предстоящия секс).

Всъщност психологическите фактори като стрес, притеснение, умора и т.н. са основна причина понякога мъжкото достойнство да ви изневери. Сериозно влияние за спадане на либидото (по-скоро спадане именно на мъжкото достойнство) оказва и злоупотребяването с алкохол, цигари, наркотични вещества, някои лекарства, че дори и с храна.

Тютюнопушенето може да доведе до проблеми с ерекцията

Но ако веднъж-дваж вашият верен приятел ви откаже точно когато имате най-голяма нужда от него, няма никаква причина за тревога. Стига това да не стане прекалено често повтарящо се явление.

Мъжете, които са надхвърлили 40-те години започват по-често да изпитват еректилна дисфункция, защото организмът им започва да произвежда по-малко тестостерон. Това отново не означава, че те са станали вече страдат от импотентност и че трябва веднага да се снабдят с необятни количества виагра. Хей така, за всеки случай!

Трябва да обърнете обаче сериозно внимание, ако еректилните проблеми зачестят. Тогава може да става въпрос както за някакво заболяване, така и за импотентност. И в двата случая е добре да се обърнете към лекар-специалист, а не само да се тюхкате, докато самочувствието ви се срива. Както знаете - всеки проблем има решение. Така че горе главата - дори и двете!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати