Пет ползи от секса

Пет ползи от секса

Сексът е не само за удоволствие и създаване на потомство. Сексът също така е здраве. Един от най-известните сексолози и психолози в САЩ, д-р Джой Дейвидсън, разкрива някои от най-големите ползи от секса.

- Една от големите ползи по време на половия акт, е понижаване на кръвното налягане и цялостно намаляване на стреса. В това са категорични резултатите от изследване на шотландски учени, публикували в списание "Биологична психология".

24 сексуално активни мъже и жени са участвали в изследването. Учените им задават поредица от стресиращи въпроси, като проследяват промените в кръвното налягане. Резултатите сочат, че хората, които са имали полов акт или други сексуални преживявания преди текста, се справят със стресиращите въпроси много по-леко от сексуално въздържалите се.

Интимната прегръдка също действа положително. При такава прегръдка между сексуалните партньори кръвното налягане при жените намалява.

- Редовният полов живот означава по-добро физическо здраве. Хората, които правят секс веднъж или два пъти седмично произвеждат по-голям брой имуноглобулин А. Учени от университета Уилкс в Уилкс-Бар, Пенсилвания, твърдят, че той функционира като антитяло в имунната система на организма и предпазва от грипни и простудни заболявания, както и от други сериозни инфекции.

Взимайки проби от слюнката на 112 сексуално активни студенти, учените установяват наличието на по-голям брои IgA.

- Сексът е страхотен начин да се поддържа физическа активност. 30 минути секс изгарят 85 калории и повече. На пръв поглед това не означава много, но ако се пресметнат 42 секс-сесии по 30 минути, се получават 3570 калории. Тоест минути половин килограм.

Забележете връзката: колкото по-често се практикува сексът, толкова по-продължителен е половият акт, колкото по-продължителен е сексът, толкова повече калории се изгарят. Което пък значително намалява телесната маса.

- Възрастните хора, които се притесняват, че по-време на секс има по-голяма вероятност да получат инфаркт или инсулт, могат да са спокойни. Резултатите от проучване на английски учени показват, че хората, които водят редовен полов живот, веднъж или два пъти седмично, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, за разлика от хората с нередовен сексуален живот.

- Сексът подобрява самочувствието, показва изследване на тексаския университет. Сексът мотивира хората да взимат сигурни решения. Хората, родени със самочувствие, са полово активни и те го правят, за да се чувстват още по-добре. Ако сексът е с обичан партньор и е това, което искате, просто самочувствието е непоклатимо.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати