ezine.bg»Статии»Интимно»Нова тенденция – жените тъжни след секс

Нова тенденция – жените тъжни след секс

РалицаРалица
Новак
15837
Нова тенденция – жените тъжни след секс
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Много млади жени не сияят след секс, твърди ново изследване, цитирано от Live Science.

След проведено проучване се установило, че една от три жени са подтиснати в някакъв период от техния живот, като 10% споделят, че често, дори почти винаги се чувстват тъжни след секс. В изследването са участвали 200 млади жени. Ето защо резултатите по мнение на специалисти не могат да се нарекат окончателни. Тепърва предстоят още изследвания именно в тази сфера.

Нова тенденция – жените тъжни след секс

„По принцип, времето непосредствено след сексуалния акт се асоциира с усещания за емоционална удовлетвореност, подкрепена с психологическа и физическа релаксация.”, отбелязва авторът на проучването Робърт Швайцър. „При все това обаче все повече хора изпитват тъга, меланхолия, безпокойство, раздразнителност и напрежение именно след края на интимния контакт”, допълва ученият.

Според Швайцър за сега причините за тези състояния остават необяснени. Предположението е, че тези усещания в крайна сметка нямат нищо общо с любовта и топлината, която жените изпитват към партньора.

„Като цяло наличието на предишно сексуално насилие води до чувство на срам, вина и загуба на либидо впоследствие”, казва още ученият. Въпреки това в неговото проучване, публикувано в Журнала за сексуално здраве, няма ясно становище, че съществува корелация между постсексуалната тъга и евентуално предишно насилие при жените.

По-скоро неговите предположения са свързани с други фактори като биологичната предразположеност, например.

Следващият обект на изследване ще бъдат емоционалните характеристики на нежния пол и как жените възприемат себе си. Най-вероятно причината за спалната тъга е заключена в личността на дамите.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest