ezine.bg»Статии»Интимно»За или против дамските душове

За или против дамските душове

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
9455258636
За или против дамските душове
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

От много време насам се спори дали са полезни дамските душове. Според много жени те са вредни и дори не си помислят да ги използват. Вижте има ли смисъл тяхната употреба и кога могат да доведат до проблеми.

Интимният душ е уред, който се използва за вагинални промивки.

Представлява помпичка с къс или дълъг накрайник. След използването му, накрайникът трябва да се измие много добре, да се превари със сода или да се почисти със спирт. Старателното почистване на накрайника е задължително, за да се предотвратят замърсяванията.

В някои случаи гинеколозите препоръчват употребата на дамски душове.

Такива са: наличие на бяло течение, получило се от различни проблеми, при бактериална инфекция или при дълъг прием на антибиотици. Препоръчват се промивки и при гъбични инфекции, особено ако гинекологът е препоръчал поставяне на влагалищни свещички.

Дамски душ може да се използва, когато е много горещо или за промивка след секс за премахване на останала сперма, която може да предизвика сърбеж и дискомфорт. След къпане в обществени басейни също може да си направите промивка.

Жени, които страдат от хронични инфекции и възпаления, действащи дразнещо върху половите органи задължително трябва да използват дамски душове. Промивките не трябва да са прекалено чести, най-много веднъж или два пъти седмично.

За промивки могат да се използват отвари от лайка, зелен чай или бял равнец. Разтвор от вода и сол трябва да се ползва само в много тежки случаи. Прахчетата и дезинфектантите, които се разтварят във вода могат да се ползват, но след разрешението на лекар. Винаги се консултирайте със специалист, за да избегнете неприятни последици.

Дамският душ не се препоръчва за ежедневна употреба.

Промивките с дамските душове са противопоказни при бременни жени. Ако бременната има гъбички трябва задължително да се консултира с лекар и в никакъв случай да не предприема самолечения.

Няма категорични твърдения, които да доказват вредата от дамските душове, но все пак употребата им трябва да бъде съобразена с мнението на гинеколог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати