ezine.bg»Статии»Интимно»Сексуални проблеми: хиперсексуалност

Сексуални проблеми: хиперсексуалност

Хиперсексуална двойка
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Сексуалните проблеми никак не са за пренебрегване, те могат да причинят толкова много беди и в крайна сметка да са причина за разделянето на двойката.

Сексът не е най-важното, но със сигурност е част от отношенията между двама души и има значение. Вероятно от притеснение или някакъв необясним срам, повечето хора не признават, че имат сексуален проблем, което не им дава възможност да го решат и да заживеят спокойно. Един от тези сексуални проблеми е хиперсексуалността.

Хиперсексуалността всъщност представлява прекомерно желание за полова активност, нещо като непрестанно желание за секс и усещане за постоянна неудовлетвореност. Най-чест симптом на хиперсексуалността е честата смяна на партньори и съответно невъзможността за създаване на дълга и дълбока връзка.

Хиперсексуалност

Хиперсексуалността още се нарича еротомания и хиперлибидомания. Можем да я разделим на сатириазис, както се нарича този проблем при мъжете и нимфомания при жените.

Сатириазисът представлява неудовлетвореност от безразборните полови отношения на мъжете, тоест въпреки това, че правят секс доста често, мъжете се чувстват недостатъчно удовлетворени. Има няколко причини, които могат да причинят подобно състояние:

1. Ако мъжът е имал заболяването енцефалит.

Нимфомания

2. Друга причина могат да бъдат хормонални нарушения, които са свързани с половото съзряване, използване на някакви медикаменти и др.

3. Възможно е също мъжът страдащ от сатириазис да има преживяна някаква травма.

Хиперсексуалността при жените – нимфоманията, е свързана също с безразборни полови сношения като за жената няма никакво значение дали мъжът е млад или по-възрастен, дали е неин тип чисто визуално или не.

Когато стане въпрос за секс повечето хора приемат нещата много лековато, но това е проблем, който трябва да бъде решен, тъй като създава много неудобство и на двата пола – в личен и в социален аспект. Хиперсексуалността води до невъзможност за създаване на здрава връзка, в която сексът действително да присъства, но да не е най-важното и водещото в отношенията.

Повечето специалисти смятат, че става въпрос за невропсихологично разстройство. Трудно се определя кога човек страда от хиперсексуалност, това най-сигурно може да каже специалист по психично здраве. Лечението не е еднакво за всички - обикновено първо се търси каква е първопричината за подобно поведение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати