Неприятни усещания след секс – причини и лечение

1 от 6 Снимки

1. Бактериална вагиноза


Характеризира се с парене, болки, сърбеж и дискомфорт. Нивата на бактериите във вагината при състоянието са над нормата, следствие от което е инфекция. Тя е съпроводена с неприятна миризма и сиво-бяло течение. Срамните устни се подуват, зачервяват или стават крайно чувствителни. В най-тежките случаи се появява болка при уриниране и парене. Това е причина състоянието да се бърка с цистит.

Неприятните усещания след интимни ласки не са нещо необичайно и не трябва да стават повод за притеснение. С правилното третиране те се лекуват скоростно и не пречат на сексуалните отношения между партньорите.

При някои дами след секс се появява парене и изгаряща болка. Това са проблеми, които могат да ви откажат от интимности и да влошат качеството на връзката.

Паренето и болката след секс са особено неприятно явление. За да се справите с тях, поне на първо време заложете на следното:

Душ

Взимането на душ след секс е прекрасен начин да се предпазите от вагинални инфекции. Измиването на половите органи с хладка вода и специален интимен детергент снижава риска от инфекции и облекчава съществуващите вече симптоми. Разбира се, при наличието на проблем, се изисква и подходящо лечение.

Успокояващ гел

Има много продукти, които тушират сърбежа. За най-добър се смята гелът от алое вера. Той може да се нанесе директно върху засегнатите места, където скоростно намалява симптомите на паренето и болезнен секс.

Охлаждане

За да намалите паренето, след измиване изложете влагалището го изложете на студен въздух. Прекаленото загряване на вагината създава условия за развитие на бактерии и утежнява вече съществуващите симптоми на парене, болки и сърбеж.

Сода за хляб

За да намалите паренето и болката, смесете 3 с.л. сода и 1 чаша вода. Полученото нанесете на памучна кърпа и наложете като компрес. След 20 минути симптомите започват да отшумяват.

Изброените методи за облекчаване на паренето и вагиналните болки след секс са временно решение. Ако имате тези симптоми, е добре да посетите вашият гинеколог колкото се може по-скоро.

За да се справите с проблема, трябва да установите причините за него. Ето кои са те:

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати