ezine.bg»Статии»Любопитно»Най-младите Интернет-милионери

Най-младите Интернет-милионери

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Най-младите Интернет-милионери
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл-20%
Качество без компромис:
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
28.00 лв.
22.50 лв.
Виж ››

Добрата идея и още по-добрата й реализация могат да донесат огромно количество пари. Това е добре известно на хората, които са направили първи нещо в Интернет.

Въпреки че глобалната Мрежа става все по-огромна, все още има свободни ниши в нея, от което се възползват някои тийнейджъри. Днес те са милионери.

Кетрин и Дейвид Кук са на 15 и 17 години, когато стартират проекта си My Year Book. Това на практика е онлайн-версия на училищния годишник, където всеки може да изпрати анонимно мнение за някой човек от училището и съответно да го получи.

Братът и сестрата успели да убедят по-големия си брат да им отпусне 250 000 долара, за да стартират сайта. През 2005 г. той бил пуснат и за една година в него се регистрирали един милион души. В момента сайтът струва десет милиона долара.

Най-младите Интернет-милионери

Ашли Куолс е на четиринадесет години, когато стартира сайта си Whatever Life. Момичето поискало от майка си точно осем долара и пуснало в Интернет сайта. Там тя разказала подробно за всичко, което може да бъде полезно на хората, използващи социалната мрежа Myspace.

В сайта си Ашли публикувала и легални хаквания за социалната мрежа. След като видяла, че работата й потръгва, тийнейджърката напуснала училище и започнала да изкарва по 70 000 долара месечно. В момента Ашли изкарва петцифрена сума на месец, а сайтът й е оценен на четири милиона долара.

Десетгодишната Джулиет Бриндек, която е собственик на сайта Miss O and Friends, създала с приятелки място, което да е интересно за малки момичета.

За нула време милиони момиченца на възраст от 8 до 12 години започнали да посещават сайта и Джулиет започнала да изкарва пари само от реклама. След това момичето написало книга и в момента бизнесът му се оценява на 15 милиона долара.

Бен Кауфман е може би най-старият милионер сред тази плеяда – той е на цели осемнадесет години. Сайтът му се нарича Kluster и представлява платформа за съвместно взимане на решения.

Освен това той има сайт, на който се продават аксесоари за iPod, и друг, на който става ясно как мовек със собствените си ръце може да направи една или друга вещ. Доходите на Кауфман са между 5 и 10 милиона долара годишно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest