ezine.bg»Статии»Любопитно»Пастата за зъби чисти килими и нокти

Пастата за зъби чисти килими и нокти

Нина НордНина Норд
Джедай
2k353
Пастата за зъби чисти килими и нокти

Пастата за зъби избелва зъбите, премахва лошия дъх и петната по зъбите, възстановява и защитава зъбния емайл. Тя обаче върши чудеса и за други неща освен нашите зъби.

Същите съставки, които правят зъбите ни искрящо бели, могат също така да облекчат някои често срещани неразположения, да накарат домакинските ни съдове да блеснат и дори да ни помогнат да се отървем от някои петна и остри неприятни миризми.

Пастата за зъби облекчава болката при ухапвания от насекоми, възпаления и изприщвания. При тези кожни дразнения често се наблюдава кървене, а в случая на ухапване от насекомо - сърбеж.

Нанесете капка паста за зъби на мястото на ухапването или ужилването, за да спрете сърбежа и да намалите подуването. Когато e върху възпалени места или мехури по кожата, пастата за зъби ги изсушава, като по този начин помага на раната да заздравее по-бързо. Най-добър резултата дава, когато бъде оставена да действа през нощта.

Пастата за зъби чисти килими и нокти

Облекчава изгаряния. При леки изгаряния без отворена рана пастата за зъби има охлаждащ ефект, носейки временно успокоение. Пастата трябва да се нанесе внимателно върху засегнатото място веднага след изгарянето, като по този начин облекчава паренето и не позволява на раната да се отвори или да протече.

Намалява размера на кожни дефекти върху лицето. Искате да ускорите премахването на херпес? Вечер преди лягане нанесете малко паста за зъби върху засегнатия участък от кожата. Отмийте я на сутринта.

Почистете ноктите на ръцете си. Зъбите ни са изградени от емайл и пастата за зъби е полезна за тях, поради което е полезна и за нашите нокти. Всичко, което трябва да направим, за да имаме по-чисти, лъскави и здрави нокти, е да ги изтъркваме с четка и паста за зъби от двете страни.

Премахва неприятните миризми. Силната миризма на храни като чесън, лук и риба може да се просмуче в клетките на кожата по ръцете ни. Натъркването на ръцете и върховете на пръстите ни за кратко с паста за зъби премахва всички следи от неприятни миризми.

Премахва петна. Пастата за зъби може да премахне упорити петна върху дрехи или килими. За да почистим дреха, трябва да нанесем пастата направо върху лекето и да разтъркаме енергично, докато петното изчезне, след което да изплакнем с вода.

Трябва да се отбележи, че използването на паста с избелващ ефект върху цветни дрехи понякога може да доведе до избеляване на плата. При петна върху килим пастата се нанася върху замърсеното място и се разтърква с абразивна четка, веднага след което се отмива с вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати