Бикините - вече на 73 години

Деня на бикините

През месец юли 2019 година светът отбелязва 73 години от създаването на бикините. А датата 5 юли е отредена за Деня на бикините.

Тази годишнина е значима не само за модната индустрия, но и за еманципирането на жените, чийто стил на обличане върви ръка за ръка с порива им към сексапилно излъчване и независимост.

1946 е годината, която завинаги променя имиджа на жената. Благодарение на френския дизайнер Луи Реар през лятото на тази година сексапилът и деликатното показване на изящните женски форми вече не е табу, заключено между четирите стени на фамилната спалня.

През лятото на 1946 година по време на бляскаво ревю Реар за първи път показва своето творение – бански костюм от две части – сутиен и бикини. Преди това единственото допустимо облекло за жените на плажа е бил цял бански костюм, който добре прикрива апетитните части на женското тяло.

Бикините - вече на 73 години

Всъщност новият бански костюм носи името на необитавания коралов остров Бикини, намиращ се в Тихия океан.

Киното от 50-те години на миналия век е един от основните виновници за налагане на новата визия на жената. За това допринасят най-вече новите секс символи от филмовите ленти. Едва 10 години по-късно – през 60-те години на 20-ти век бикините вече масово навлизат в плажната мода.

С течение на десетилетията формите все повече се смаляват. Днес изрязаните бикини не са изненада за никой, а цветовете и материите са толкова пъстри и разнообразни, колкото и вкусовите предпочитания на съвременните жени.

73 години след създаването им, актуални за 2019 г. според модните експерти ще бъдат определени бански костюми. Кои ще са модерните бански това лято (ГАЛЕРИЯ).

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати