Делови стил на обличане

Делови стил на обличане

Деловият стил на обличане е подходящ за работното място, тъй като самото съчетание на определени дрехи настройва жената на работна вълна.

За деловия стил са характерни сдържаността и изисканата елегантност. Дамата, облечена в такива дрехи, се зарежда с енергия.

Деловият стил на обличане трябва да е съчетан с подходяща прическа. С пусната коса жената се чувства отпусната и готова за приключения, с вдигната на кок коса е готова да покори света и контролира емоциите си.

Делови стил на обличане

Деловият стил на обличане подчертава факта, че дамата смята да изпълни задачите и целите, които си е поставила. В деловия свят е приет консервативния стил.

Основният му компонент е добре ушитият костюм от тъкан в спокойни тонове. Препоръчва се носенето на класически обувки с костюма.

Не е задължително деловата дама да се откаже напълно от всичко женствено, само защото иска да подчертае деловия характер на облеклото си.

Деловият стил предполага използване на минимални елементи на фриволност. Деколтираната рокля, прекалено късата пола не правят добро впечатление.

Когато избирате аксесоари към дрехите си, купувайте малко, но качествени неща – часовникът, химикалката, органайзерът ви и потрфейлът ви трябва да подчертават вашето положение.

Каишката на часовника, колана на костюма, портфейлът и обувките в един тон ще покажат, че дамата има доста изисквания към собствената си визия.

Висш пилотаж в обличането е да се придържате към деловия стил и да бъдете женствена, а освен това и модерна. През зимата залагайте на синята, черната, сивата и бялата гама, през лятото – на пастелните спокойни тонове.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати