ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Идеи за дамски чанти от плат

Идеи за дамски чанти от плат

Дънкова чанта

В днешно време едва ли има някаква стока, която не можем да си купим – изобилие от най-различни неща има на пазара, включително и такива, които не сме си представяли да видим.

Нищо обаче не би могло да се сравни с ръчната изработка на продукт – независимо какво сте решили да си направите, личното удовлетворение е в пъти по-голямо, когато сте си го направили сами.

Всичко, което ви е необходимо, за да се справите са идеи, въображение, желание и съответните материали. Ако искате да си направите уникална чанта, начинът е да си я ушиете сами, a ние ви даваме две идеи за чанти от плат, които лесно можете да приготвите у дома:

Шиене на чанта

1. Можете да си направите дамска чанта с помощта на старите дънки, които така или иначе няма да ползвате повече. Можете да използвате горната част на дрехата – с джобовете.

Трябва да изрежете малко под крачолите на дънките – ако искате можете да направите разреза и по средата. Зависи колко голяма чанта искате. След това разшивате крачолите от вътрешната част.

Зашийте долната част. Дръжките могат да бъдат от същия материал. Така ще имате по два джоба отпред и отзад на чантата, а ако имате друг чифт дънки, които са и друг цвят, разшийте задните джобове и ги зашийте на вашата чанта.

Шиене

2. Чанта можете да си изработите лесно и с помощта на пола. Полата може да бъде къса или средна дължина – зависи колко голяма искате да бъде чантата. В двата края тропосвате ъглите с помощта на кърфици, след което ги зашивате. Разбира се внимавайте да го направите от вътрешната страна на плата.

След това зашивате и долния-, по-широк край на полата. Двете закачалки от плат, които са зашити от вътрешната страна на полата за по-лесното и закачане в гардероба, можете да заздравите като ушиете добре, за да не се скъсат.

Използвайте ги, за да добавите дръжката. Купете си синджир в подходящия цвят и промушете синджира през закачалките. Допълнителното им подшиване се прави, тъй като обикновено са съвсем леко пришити и има опасност да се скъсат, ако чантата натежи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 7
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Краси
Краси
21.01.2014 21:19
Ми поне нагледно да я бяхте показали тази така наречена чанта от дънки.Поне да се види какво точно представлява или мислите , че въображението на всеки работи.
6
0
Хихи
Хихи
04.07.2014 19:10
Ми не са могли да намерят подходящи изображения, който да копират и представят за свои, та затова ще трябва да се оправяме само с фантазия ...
2
0