ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Дамската чанта – интимният свят на жената

Дамската чанта – интимният свят на жената

Дамска Чанта

Дамската чанта е и продължение на тялото, и малък апартамент, и чудесен аксесоар, и удобна вещ, и дори интимно пространство на жената. Дори при най-подредената жена дамската чанта е пълен хаос. В нея могат да се намерят най-различни вещи, които не са особено полезни или пък ценни, нито пък потребни, поне на пръв поглед.

Наред със задължителните неща като огледало, портфейл, мобилен телефон и евентуално салфетки, в чантата на всяка жена могат да се открият не само безполезни, но и направо скандални предмети. Със сигурност във вашата чанта има поне едно нещо, което не ви е нужно, но носите, ей така, както се казва за всеки случай.

Най-честите непотребни вещи са онези, които сме забравили да изхвърлим. Това са „безценните“ празни пакетчета от дъвки или изхабен химикал, който или е изсъхнал, или отдавна е спрял да пише. Друга „ценност“ е празният блистер от някакво обезболяващо, който всеки път, когато погледнете, ви напомня, че трябва да си купите нов и да го сложите в чантата.

Дамската чанта отдавна не е просто аксесоар, който допълва женската визия – тя е и полезна, и необходима на всяка жена. В нея се събира малкият й свят. Често срещаното твърдение, че чантите на жените са като сърцата им, защото винаги има място за още нещо/един, ще се окаже абсолютно вярно. Разбира се, единствено що се отнася до чантите.

Огледайте жените, които преминават около вас – погледнете какъв избор от чанти. Някои са подбрали елегантни, които подсказват вкус, финес и внимание към детайла. На другата страна виждаме дамска чанта, тип раница – практична и удобна за ежедневието.

Със сигурност ще видите и чанта тип пазарска торба – само с едно-единствено копче, не особено елегантна, но пък подхождаща на всичко. Освен това събира най-невероятни предмети. Видите ли дама, която е закачила нещо на своята чанта, бъдете сигурни, че тя иска да подчертае, че е различна и оригинална. Това може да е шалче, гривничка, ключодържател, малка играчка.

Да не говорим за начините, по които ги носим – има чанти с дълги дръжки, които позволяват и носене през рамо или пък такива с къси дръжки, които предполагат носене в ръка. Малките чантички без дръжки са особено кокетни, но и неудобни. Затова и не се носят в ежедневието.

Можем ли да вкараме ред в чантите? Има подобна възможност, но въпросът е по-скоро колко време ще издържим чантата да е подредена. Най-вероятно до първия път, когато не успеете да намерите ключа за дома или колата. Следва усилено ровене с едната ръка и изкривена гримаса на лицето – и хоп, всичко си идва отново на мястото. Добрата стара чанта с нейния хаос, който обаче ви е толкова познат и с него ви е толкова по-комфортно.

Безпорядък в Дамска чанта

В зависимост от модела, можете да организирате и подредбата в своята чанта. Най-лесно им е на дамите, които носят мънички чантички – вътре не влиза почти нищо. Евентуалното им съдържание включва пари (без портфейл), телефон и ключ. Сега има много такива чанти, които се носят на една страна, имат дълги дръжки и са подходящи за ежедневието.

Но пък събират наистина прекалено малко предмети. Сещате се, когато си купувате, да речем, козметика и в магазина ви попитат „Искате ли плик/торбичка? “ и съответния отговор „Благодаря, имам място в чантата“. Е в тези чанти няма място и всичко се носи в торби и в ръце – доста неудобно.

Големите чанти са далеч по-практични – има място за абсолютно всичко, което ви хрумне. От друга страна обаче чантата не след дълго започва да прилича на нещо като куфар или сак в по-нормални размери и носещ се на рамо. Ако все пак сте се спрели на голяма чанта, единственият начин да я подредите, е да използвате органайзер.

Можете да си изберете от евтини модели изработени от плат, изкуствена кожа и пр., до скъпи и дори прескъпи чанти от естествена кожа. Най-скъпите чанти, продавани някога, са от крокодилска кожа, има и такива, които са покрити с диаманти и пр.

Дизайнерите на най-запомнящите се чанти са по-често представители на силния пол. Всъщност големите дизайнери започват да показват чанти в колекциите си почти всеки сезон след 1956 година.

Тогава чантата наречена на Грейс Кели – Hermes Kelly и създадена от House of Hermes става истински популярна. Кели, тогава вече принцеса на Монако, свенливо се опитва да скрие свето пораснало бременно коремче с този аксесоар. Папараците, разбира се, успели да я снимат, а тези снимки буквално са обиколили лайфстайл списанията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати