Десетте срамни тайни, които модната индустрия крие

1 от 9 Снимки

2. Не съвсем изкуствена кожа


Жестокостта към животните се превръща във все по-наболяла тема. Модните марки се принудиха да търсят изкуствената кожа много по-често отпреди. В много от случаите обаче за производителя е по-евтино да използва по-евтини животински кожи от заек или енот, отколкото да произвежда синтетична кожа. И рекламирани като дрехи от изкуствена кожа доста често са всъщност от естествена.

Независимо дали сте от маниаците на тема мода или точно обратното, дрехите са неделима част от ежедневието ви. Модната индустрия е огромна и струва милиарди. В световен мащаб се забелязва тенденцията на търсенето на евтините дрехи, произведени в западния свят.

Текучеството на дрехи не може да не ни накара да се запитаме откъде идват всичките тези дрехи. Отговорът е: От Изток, където се шият от детски ръце в голяма част от случаите. Този е само един от 10-те основни проблема на индустрията по шиене на дрехи.

Първият и навярно най-важен проблем е детският труд. В Камбоджа работният стаж може да започне на 15, но за много момичета фабриката се превръща във втори дом още когато са на 12. Семействата живеят в тотална бедност и за да работят, децата напускат училище и прекарват целия си живот на работа на надница, която се равнява на не повече от 1 лв. Извънредният труд не се заплаща. Интересното е, че много майки водят децата си със себе си на работа, защото няма кой да ги гледа. Тъй като за тях няма занималня, с времето от скука те също започват да помагат на майките си.

Разгледайте галерията горе и вижте останалите 9 неудобни проблема, които крие в торбата модната индустрия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати