Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
При зачервени клепачи - липов компресПри зачервени клепачи - липов компрес
Оставя се да се запари няколко минути и още топъл се прецежда. В течността се напояват малки стерилни марли и се прикрепят към към клепачите за няколко минути. Компресите действат добре при зачервени клепачи....
Сериозен проблем ли са зачервените очи след сън?Сериозен проблем ли са зачервените очи след сън?
Какво да правим при зачервени очи сутрин? При спешни случаи лечението на зачервени очи ще се извършва от лекаря....
Какво да правим при разстройство?Какво да правим при разстройство?
Диарията, наричана още гастроентерит, представлява често отделяне на воднисти изпражнения. Тя бива вмествана в 3 категории: остра (до 2 седмици), персистираща (2-3 седмици) и хронична (повече от 4 седмици), като острата...
Сърдечна криза - какво да правим?Сърдечна криза - какво да правим?
Вижте какво да правите при сърдечна криза. На първо място, трябва да сте наясно дали неразположението е сърдечна криза....
Какво да правим при обезводняванеКакво да правим при обезводняване
Дехидратацията е опасна. Състоянието възниква, когато човек използва или губи повече течност, отколкото приема, а тялото няма достатъчно вода и други течности, за да изпълнява нормалните си функции. Ако не се вземат...
Какво да правим при земетресениеКакво да правим при земетресение
1
Макар и тази статия да не е много подходяща към тематиката на сайта, ако се опасявате от земетресение, добре е да сте подготвени за него. В дома ви трябва да има поне едно фенерче и резервни батерии. Трябва да сте наясно...
Какво да правим при шипове?Какво да правим при шипове?
За да знаем какво да правим при шипове е важно да сме наясно какво представляват те. Известните като шипове всъщност представляват някоя от многобройните форми на артрита....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Какво да правим, за да сме щастливиКакво да правим, за да сме щастливи
Но ние, вместо да го решим, го правим още по-голям. Идва лято... На пазара вече име пресни зеленчуци, така че вместо баничка с боза за закуска си сложете пресни плодове с вода....
Какво да правим, за да пестим ресурси?Какво да правим, за да пестим ресурси?
Какво обаче на практика означава да се пестят ресурси и какво трябва да съблюдава всеки в ежедневието си? Защо да пестим водата?...
Ангелски очиАнгелски очи
Прави се дупка за сладкото, което може да се постави преди или след печене. Печем в загрята фурна на 175 градуса за около 15 мин. Прибираме сладките в плътно затворена кутия....
Какво символизират зелените очи?Какво символизират зелените очи?
1
Но каква точно е символиката на този така рядък цвят на очите? На първо място хората със зелени очи привличат околните като магнит....
Какво символизират сините очи?Какво символизират сините очи?
3
Но каква всъщност е символиката на сините очи? Много често синеоките хора са определяни като студени и лишени от всякаква емоционалност и чувствителност. Това обаче съвсем не е така....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво да правим при студени крайнициКакво да правим при студени крайници
Студените ръце и крака могат да са просто неприятен недостатък, но могат също така да превърнат живота ви в истински ад. Причините за това крайниците ви да са студени дори през лятото, могат да са най-различни. Причина...
Какво да правим при слънчево изгарянеКакво да правим при слънчево изгаряне
Слънчевите изгаряния са неделима част от лятото. Често хората не им обръщат сериозно внимание, макар че много тежко изгаряне е сред най-неприятните неща, които изобщо могат да ви се случат. Слънчевите изгаряния обаче...
Какво да правим, ако нямаме яйца?Какво да правим, ако нямаме яйца?
2
Всеки е изпадал поне веднъж в живота си в следната неприятна ситуация: правите торта или кекс, или палачинки, и в последния момент установявате, че нямате яйца....
Какво да правим със старите продуктиКакво да правим със старите продукти
Когато в хладилника са останали продукти, първото, което трябва да проверите, е дали са годни за консумация. Микроорганизмите, които са опасни за здравето, забавят развитието си в хладилника, но не за дълго. Има очевидни...
Какво да правим с гранясалите продуктиКакво да правим с гранясалите продукти
Какво да правим с гранясалите продукти? Отговорът е само един – да ги изхвърлим....