Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХОББ - бичът за 500 000 българиХОББ - бичът за 500 000 българи
4
Над 500 000 души или 10 % от българите са диагностицирани с ХОББ. Все по-ниска е възрастовата граница на заболелите....
Дизайнерката Мегз получи джип за 500 хилядиДизайнерката Мегз получи джип за 500 хиляди
Дизайнерката Миглена Каканaшева бележи поредица от успехи в живота си. Красавицата е получила уникален подарък - джип на стойност половин милион лева. Лъскавият автомобил най-вероятно е подарък на дизайнерката от предполагаемият...
Предлагат на Бионсе хонорар от 500 млн. долараПредлагат на Бионсе хонорар от 500 млн. долара
Поп дивата Бионсе е била оферирана с рекордната сума от 500 млн. долара, за да стане съдия на американското издание на X Factor....
Мариновани камби с оцет и медМариновани камби с оцет и мед
6
Камбите се попарят за 1–2 мин. във вряща марината, приготвена в съотношение 2.5 л. вода, оцет – 2.5 л. , сол – 500 г , мед – 500 г, олио – 500 мл....
Сладко от небелени прасковиСладко от небелени праскови
Добавяме още 500 г захар и отново кипваме на слаб огън и оставяме да престои за ощ4е 8 часа....
Сиропиран кадаиф с орехи и бисквитиСиропиран кадаиф с орехи и бисквити
Сипете 500 грама захар в дълбока тенджера и налейте 500 мл вода. Оставете захарния сироп да заври, разбърквайки до разтопяването на захарта. След 15-тина минути махнете от огъня....
Крем от ягодиКрем от ягоди
2
По-меките ягоди се пресоват и разбъркват се със захарта, вода 500 мл. , виното и лимоновия сок и се изстудяват. Кремът се разлива в чаши и се добавят твърдите ягоди....
Пилешка яхния с грах на фурнаПилешка яхния с грах на фурна
Пилешкото месо (500 г) измиваме, подсушаваме и правим на порционни парчета. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме порциите пиле....
Турски плосък хлябТурски плосък хляб
Добавете олиото и постепенно добавете брашното (около 500 г), докато се получи меко нелепнещо тесто, което оставете да удвои обема си....
Студена супа с тиквички, лук и морковСтудена супа с тиквички, лук и морков
Наливаме топла вода (500-600 мл.) и зехтин (2 с.л.). Варим супата, докато омекнат лукът, тиквичките и моркова, а течността да изври почти наполовина....
Алабаш с ребраАлабаш с ребра
Долива се 500 мл. гореща вода и се варят до омекване на месото. Добавят се доматите и се вари 10 минути. Подготвения алабаш и картофите се нарязват на дребно, прибавят се към месото и се задушават....
Кюфтета от спанак и оризКюфтета от спанак и ориз
Сварете ориза в 500 мл подсолена вода. Почистете и измийте спанака, след това го сложете леко да омекне в малко подсолена вода. Прецедете го и го нарежете. Прибавете към него ориза, разбитите яйца, галетата....
Сметанова тортаСметанова торта
Приготвяме сиропа, като в касерола наливаме вода (500 мл) и прибавяме ванилия (1 пакетче), а също и захар кристална (8 с.л.). Посочените количества на продуктите са за много сиропирани блатове за торта....
Мозък в масло на тиганМозък в масло на тиган
Сварете мозъка в 500 мл вода, в която сте добавили едро нарязан морков, дафинов лист и сол. Нарежете вече сварения агнешки мозък на хапки. Разтопете маслото в тиган и залейте мозъка....
Супа от ягодиСупа от ягоди
Останалите ягоди, които са по-мекички, пасирайте и разбъркайте със захарта и 500 мл вода. Добавете виното, лимоновия сок и сложете сместа в хладилник....
Телешка яхния с грахТелешка яхния с грах
7
Сипваме 500 гр. вода и добавяме граха. Връщаме месото, осоляваме и оставяме да къкри на бавен огън около 40 минути. Може да се сложи и малко царевица....
Разядка с тиквички и картофиРазядка с тиквички и картофи
Тиквичките (500 г) измиваме, почистваме и белим. Настъргваме на едро ренде. Лука (1 бр.) почистваме и наситняваме. Картофите (400-500 г) белим, измиваме и нарязваме на парчета....
Японска супа с мисоЯпонска супа с мисо
Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът. След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата заедно със соевия сос....
Гулаш със зелеГулаш със зеле
Фино нарязаното зеле се смесва с картофите, нарязани на кубчета, прибавя се месото, поръсва се с червен пипер и се залива с 500 мл леко подсолена вода. Така приготвеният гулаш ври на тих огън....
Сироп от розиСироп от рози
1
Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози. Варете на тих огън още 10 минути....
Черен чай с босилекЧерен чай с босилек
Кипнете 500 мл вода и оставете настрана за няколко минути. Смесете черния чай и босилека в порцеланова кана за чай. Долейте топлата кипнала вода и затворете чайника, като запушите и чучура....
Боле ананасБоле ананас
Поръсва се със захарта и се залива с 500 мл. от виното. Съдът се похлупва и се оставя в хладилника за 1 час. От време на време се разбърква. След това се прибавя сиропът и останалото вино....
Глазура от цедено кисело мляко за тортаГлазура от цедено кисело мляко за торта
Ако желаете, можете да използвате готово цедено мляко – 500 г....
Лятна свинска манджаЛятна свинска манджа
Когато се запържи, сипете 500 мл вода. Сипете доматеното пюре. Оставете манджата със свинско да се готви за около 20 мин. Добавете наситнените чушки, гответе още 10 мин....
Спагети с маслини и домати в МултикукърСпагети с маслини и домати в Мултикукър
Налейте 500 мл вода. Счупете спагетите през средата. Сложете и тях. Разбъркайте и затворете кукъра. Малко преди да изключи програмата, добавете киселите краставички, маслините и рибата тон....