Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Топящи се Маслени Кроасанчета
Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново....
Топящ се паниран кашкавал
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветове
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
3
Пиле Омъжи се за менНалива се, бульонът да деглазира, и се изстъргва дъното на тигана, да се отлепят парченцата от пилешкото....
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
5
Как се прави перлена захар
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиКотлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.
Пържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
4
Топящи се в устата бисквитки
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена сол
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат сами
Трябва да се получи гъсто лепнещо тесто. Оставя се да почине 10 минути.
Бухтичките се пържат в маслена баня и затова в малка касерола се налива олиото....
Как се правят домашни тортелини
Започнете да бъркате с ръка и постепенно замесете меко тесто. Оформете го на топка и покрийте с кърпа, приберете на топло, за да втаса за половин час....
Бухти, които се обръщат сами
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатарки
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Така се прави блат за торта
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
Пилето, в което ще се влюбитеИзважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено.
Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
2
Топяща се в устата шоколадова тортаАко желаем може да сиропираме със захарен сироп или сок от компот.Аз използвах сока на един компот от кайсии....
1
Торта Къщички в снега се гушатВижте снимката за направата на къщичките.
Полейте покривчето с глазура. Излейте останалата върху тортата и наредете къщичките. Украсете с шипки или други дребни червени плодове. Поръсете с пудра захар!...
2
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевина
После се втвърдява и ако искаме да стане отново с течна сърцевина, загряваме мъфините в микровълнова фурна за 10 секунди....
Пълнени картофи топящи се в устатаКартофите се варят в подходящ съд. Оставят се да изстинат и се разрязват на две половини.
Вътрешността на всяка половина се издълбава внимателно с лъжица и се поставя в купа, нарязана на дребно....
1
Как се прави домашно крема сиренеМоже да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто.
Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор.
Ето как се прави домашно крема сирене....
1
Как се прави мляко от лимец
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Така се прави домашно краве маслоХубаво е да се събере поне около една чаена чаша.
Съдът с каймака се затваря и се съхранява във фризера.
Когато решим да правим масло, вадим събраното количество каймак и го размразяваме....
1