Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезен тараторПолезен таратор
1
Накиснете слънчогледа за 4-5 часа във вода и изплакнете добре. Смелете в кухненски робот с приблизително същото количество чиста вода, докато се получи гладна смес. Пригответе всички останали продукти за класически таратор...
Полезен сладоледПолезен сладолед
Обелваме бананите и авокадото. Поставяме ги в блендер. Добавяме и ядките и пасираме. Прибираме във фризера за 4-5 часа, като по желание от време на време разбъркваме за по-гладка консистенция....
Кога стресът може да е полезен?Кога стресът може да е полезен?
Докато твърде малките нива на стрес могат да доведат до скука и депресия, твърде много може да предизвика безпокойство и лошо здраве. Правилното количество стрес обаче настройва мозъка и подобрява работата и здравето...
Колко дебели може да ви направи алкохолът наистина?Колко дебели може да ви направи алкохолът наистина?
Алкохолът е калоричен и не съдържа хранителни вещества Не всички калории са еднакви. Докато някои осигуряват полезни хранителни вещества, калориите в алкохола нямат хранителна стойност....
Полезен ябълков сладкишПолезен ябълков сладкиш
3
Готовият полезен ябълков сладкиш, оставете да изстине и нарежете на парченца. По желание поръсете плодовия сладкиш с малко пудра захар или намажете с мед. Страхотен е! Да ви е сладко!...
Полезен морковен сладкишПолезен морковен сладкиш
1
Тортата се прибира в хладилника да стегне....
Полезен пълнен картофПолезен пълнен картоф
По желание може да се добави и парче запечено на тиган тофу....
Полезен пролетен бургерПолезен пролетен бургер
Ако държите на здравословния вариант може да ги изпечете върху хартия във фурната, но вкъщи предпочитаме по-вкусният начин и затова ги приготвям със съвсем малко олио в тефлонов тиган....
Учени: Полезен алкохол няма!Учени: Полезен алкохол няма!
Полезна алкохолна напитка не съществува!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Полезен спанак с оризПолезен спанак с ориз
По указание се приготвя с 2 лъжички, но аз реших да съм икономична, а ползвам и други добавки в рецептата, които допълват вкуса. Ако не разполагате с бульон, може да добавите само гореща вода....
Полезен чийзкейк с тикваПолезен чийзкейк с тиква
След това отстраняваме съда и оставяме да се охлади леко. В блендер смесваме печената тиква, меката извара, млечния притеин и прясното мляко. По желание може да добавим и ванилия....
Полезен чай от куркумаПолезен чай от куркума
Филтрираната вода я слагаме да заври. Когато е готова водата към нея прибавяме куркумата и черния пипер и запарваме за около 5 минути....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Ако се чудите полезен или вреден е алкохолътАко се чудите полезен или вреден е алкохолът
Изследванията, свързани с дилемата вреден или полезен е алкохолът за здравето на човека, в последните години станаха толкова много и толкова противоречиви, че обикновеният човек може да се обърка....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....