Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Андреа стана за смях с английския сиАндреа стана за смях с английския си
В новата си песен Chupa Song родната поп-фолк изпълнителка Андреа пее на английски език, заради който стана за смях пред широката публика....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините. В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
Сложете кестените в малка тенджера с вода и малко сол. Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка....
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
3
Най-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио. Печем във фурната на 180 градуса....
Малко по-здравословни скаличкиМалко по-здравословни скалички
Оформете скалички с желаната от вас големина и ги подредете в съд, който е покрит с хартия за печене, за да не залепват. Залейте оформените скалички с шоколада и поръсете с кокосовите стърготини....
Кекс с малко продуктиКекс с малко продукти
Разбиваме с миксер майонезата и захарта. Постепенно добавяме водата, брашното, есенцията и бакпулвера при постоянно разбиване. Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на 200 градуса до готовност. Поръсваме...
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
3
Най-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио. Печем във фурната на 180 градуса....
Сладки балеринкиСладки балеринки
5
Оставя се в хладилник за 1 час да се охлади, така не лепне. Разделя се две части. Всяка се разточва на кръгла кора и с чаша се изрязват кръгчета....
Щерката на Азис става балеринаЩерката на Азис става балерина
Рая, първородната дъщеря на Азис, става балерина. Русият ангел жъне невиждани успехи в елитно столично школо. Малката Рая порасна. Красавицата днес мечтае да стане примабалерина и работи усилено в тази насока....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
1
Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Отвийте и нарежете на малки калъпи. Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене. Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
Загрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета. Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
Как да станеш класна дама: 10 малки тайниКак да станеш класна дама: 10 малки тайни
Ето защо тук ще ви покажем как да станете класни дами. 1....
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори. Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути....
Лесно тирамису с малко продуктиЛесно тирамису с малко продукти
Ако обичате много сладко, може да добавите малко пудра захар към разбиването на сметаната и крема сиренето. Лесното тирамису с малко продукти са готови....
Бързи палачинки с малко продуктиБързи палачинки с малко продукти
Загрейте тигана и намажете с малко масло, изсипете с черпак малко от сместа и пържете до готовност. При необходимост след всяка палачинка мажете тигана с малко масло, за да не залепват палачинките....
Брауни кексчета с малко съставкиБрауни кексчета с малко съставки
* С тези продукти може да приготвите брауни в помалка тава или да получите 9 брауни кексчета....