Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахут
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренки
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
2
Андреа стана за смях с английския си
В новата си песен Chupa Song родната поп-фолк изпълнителка Андреа пее на английски език, заради който стана за смях пред широката публика....
Гювеч Да си оближеш пръститеСлед като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините.
В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете....
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
1
Яхния Да си оближеш пръстите
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим песто
Как да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестени
Сложете кестените в малка тенджера с вода и малко сол.
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка....
Зелник по Малко ТърновскиНай-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио.
Печем във фурната на 180 градуса....
3
Малко по-здравословни скалички
Оформете скалички с желаната от вас големина и ги подредете в съд, който е покрит с хартия за печене, за да не залепват.
Залейте оформените скалички с шоколада и поръсете с кокосовите стърготини....
Кекс с малко продукти
Разбиваме с миксер майонезата и захарта.
Постепенно добавяме водата, брашното, есенцията и бакпулвера при постоянно разбиване.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем на 200 градуса до готовност.
Поръсваме...
Зелник по Малко ТърновскиНай-отгоре слагаме 3-4 кори, надупчваме с вилица и заливаме с 1 яйце разбито с останалата газирана вода и малко олио.
Печем във фурната на 180 градуса....
3
Сладки балеринкиОставя се в хладилник за 1 час да се охлади, така не лепне. Разделя се две части. Всяка се разточва на кръгла кора и с чаша се изрязват кръгчета....
5
Щерката на Азис става балерина
Рая, първородната дъщеря на Азис, става балерина. Русият ангел жъне невиждани успехи в елитно столично школо.
Малката Рая порасна. Красавицата днес мечтае да стане примабалерина и работи усилено в тази насока....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се....
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
1
Как да си направим домашна юфка
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сирене
Отвийте и нарежете на малки калъпи. Отново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене.
Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
Как да изсушим домати във фурната
Загрейте малко зехтин и го разсипете в тези стъклени бурканчета.
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната?...
Как да станеш класна дама: 10 малки тайни
Ето защо тук ще ви покажем как да станете класни дами.
1....
Гювечета от всичко по малко
Нарежете пилешките гърди на малки хапки. Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори.
Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути....
Лесно тирамису с малко продукти
Ако обичате много сладко, може да добавите малко пудра захар към разбиването на сметаната и крема сиренето.
Лесното тирамису с малко продукти са готови....
Бързи палачинки с малко продукти
Загрейте тигана и намажете с малко масло, изсипете с черпак малко от сместа и пържете до готовност.
При необходимост след всяка палачинка мажете тигана с малко масло, за да не залепват палачинките....
Брауни кексчета с малко съставки
* С тези продукти може да приготвите брауни в помалка тава или да получите 9 брауни кексчета....