Ezine.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
1
След като изплуват на повърхността, оставете да врат още 2-5 минути и тогава извадете с решетъчна лъжица. Поднесете пелмените топли с масло и сметана....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
1
След като е вече втасало, вземаме по-малко от тестото. Разточваме тесни дълги ленти, намазваме ги обилно с разтопено масло и ги оформяме като фитил. След което ги нарязваме на еднакви по големина парчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
1
Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
Нарязваме зелето на много тънки ивици. То се слага последно. Когато сложим и супата пак заври, ще видим, че зелето се издува, като покривче. Намаляваме огъня и чакаме да потъне....
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Моника Валериева проговори за бременността сиМоника Валериева проговори за бременността си
На кадрите Моника отново показва завидни форми, с които затвори устите на всички клюкари. Междувременно става ясно, че докато пътешества по света, Валериева е успяла да затопли отношенията си с Николета Лозанова....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Пържени чеснови тиквички с и козе млякоПържени чеснови тиквички с и козе мляко
Тиквичките се изпържват в сгорещено олио от двете страни, като олиото трябва да е на половината на тиквичките. Тиквичките се обръщат от двете страни два пъти, за да не загори брашното изведнъж....
Имунистимулираща напитка с Витамин С и ЙодИмунистимулираща напитка с Витамин С и Йод
1
След като имунистимулираща напитка с Витамин С и Йод е готова, я прецеждаме и подслаждаме на вкус – по желание с различен подсладител....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Антония Петрова официално проговори за бременността си!Антония Петрова официално проговори за бременността си!
Мис България 2009 година Антония Петрова Бередин, на която съвсем скоро жълти издания, приписаха бременност, най-сетне проговори за състоянието си. Не знам защо за пореден път решават, че съм бременна....
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
Добавяме и измития ориз, солта и накъсаното на дребно пилешко месо. Варим манджата, до сваряването на ориза, като от време на време бъркаме....
Актрисата Кейт Хъдсън пусна снимка на бременното си коремчеАктрисата Кейт Хъдсън пусна снимка на бременното си коремче
На кадрите Кейт е облечена в бяла рокля и заедно с останалите ѝ деца пукат огромни балони, които трябва да покажат пола на новото бебе....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан ТанСупа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
Варят се на слаб огън 15 минути и се сипва солта, брашното, размито в малко вода и разбитите със соевия сос яйца. Супата се бърка, така че яйцата да станат на конци....
Как да си направим цаца като на морето?Как да си направим цаца като на морето?
Идва лято, идва време за море. Едно от най-любимите мезета за бира си остава хрупкавата цаца, разбира се! Да се направи хрупкава цаца като на морето не е никак трудно, стига да знаете точната технология за приготвянето...